avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu ingrijire copil

Buna,as dori si eu un sfat:sotul meu a fost in concediu ingrijire copil.La intoarcerea la servici a fost reangajat cu salariul minim pe care il primeste doar daca firma are lucrari .Problema e ca lucreaza in tara si putinii bani castigati se duc pe cazare si masa .Muncesc deci pentru a plati dari la stat si pentru vechime.in somaj nu vor sa il dea .Daca isi da demisia si se angajeaza pentru o luna in alta parte ar avea dreptul la somaj?Are 20 ani vechime inainte de concediu ingrijire copil neintrerupta.
Cel mai recent răspuns: Rodica007 , utilizator 15:54, 29 Iulie 2010
Din cate stiu eu trebuie sa aiba 12 luni cotizate din 24 anterioare, deci da. Atentie la articolul de inchidere a CM dupa aceasta luna(sa nu fie demisie). Luati legatura cu persoanele de la agentia de care apartineti...mie unul mi-au raspuns la telefon :)
EL A INCEPUT SERVICIUL LUNI 26 07 2010 SI NU POATE PLECA DECAT CU DEMISIE
Eu stiu ca nu are dreptul la somaj daca inceteaza contractul prin demisie.
1. Poate demisiona dar sa se angajeze imediat in alta parte, pentru a avea continuitate pentru somaj.
2. Daca va incheia un CIM pe perioada determinata de o luna, la incetarea de drept a acestuia (art.56j din Codul muncii), va beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Cele 12 luni sunt formate din lunile lucrate dupa CCC, cumulate (pana la 12) cu lunile lucrate inainte de CCC, asa cum spune Legea 76/2002:
Art. 35. - (1) Pentru persoanele care au avut raporturile de muncă sau de serviciu suspendate, cu excepţia suspendării pentru incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizează prin cumularea perioadei de asigurare realizată înainte de suspendare cu perioada de asigurare realizată după reluarea activităţii.
cele 12 luni trebuie sa fie fara intrerupere? indraznesc sa va intreb pt ca nu inteleg textul...multumesc

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la ajutorul de somaj? INVICTUS_5 INVICTUS_5 [i]Un muncitor se angajeaza din concediu ptr. cresterea copilului initial cu perioada determ; i se modifica prin act adit. perioada in nedeterminata; are ca ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre angajator la o persoana revenita dein ccc? catalinion84 catalinion84 Buna seara In cazul in care se intra in somaj dupa concediu crestere copil, se iau in calcul si lunile din concediul prenatal si postnatal in adeverinta ... (vezi toată discuția)