avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare somaj

Am intrerupt somajul dupa o luna si m-am angajat la o firma unde am lucrat 3 ani.Acum(motivele nu cred ca sunt importante)mi-am dat demisia.Intrebarea mea este daca imi pot relua somajul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:05, 3 August 2015
1. Deoarece ati intrerupt somajul pentru a va angaja pe o perioada mai mare de 12 luni (spuneti ca ati lucrat 3 ani) a fost incetata plata indemnizatiei de somaj deci acesta nu se mai poate relua.

2. - Pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.
- Demisia este un motiv care va este imputabil.

3. Puteti incheia un CIM pe perioada determinata de o luna de zile si la incetarea de drept a acestuia (conf. art.56(1), lit.i) din Codul muncii), la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, fost angajat. Ciprian_T Ciprian_T Buna ziua, Ma numesc Ciprian si am si eu o nelamurire. Sotia mea, 27 ani, a lucrat pana mai acum 1 luna de zile la un magazin alimentar, cu, carte de munca, ... (vezi toată discuția)
Somaj stelianaiv stelianaiv Buna seara! Ar putea o persoana care si-a dat demisia din Mapn, in februarie, sa intre in somaj?Si daca da, ar trebui sa ceara o adeverinta de la ultimul loc ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? flore_inger flore_inger Buna spuneti-mi daca ma angajez la inceputul somajului pe 3 luni(somaj care nu il bag inca)spuneti-mi daca dupa 3 luni de lucru voi pleca de la firma ce ma ... (vezi toată discuția)