Buna spuneti-mi daca ma angajez la inceputul somajului pe 3 luni(somaj care nu il bag inca)spuneti-mi daca dupa 3 luni de lucru voi pleca de la firma ce ma angajat am continuitate?si daca primesc ceva pe aceste 3 luni dovada precum ca am lucrat si daca apoi dupa cele trei luni se mai poate baga actele de somaj?
multumesc
1. Veti putea beneficia de indemnizatie de somaj oricand daca:
- va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
2. Daca nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj si incheiati un alt CIM pe perioada determinata, la incetarea de drept a acestuia, conf. art.56(1), lit.i) din Codul muncii, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj si dupa aceea incheiati un CIM pe cel mult 12 luni atunci se va suspenda plata indemnizatie de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
Somaj dupa demisie
Mihalciuc
Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj
NGabriela
Am intrerupt somajul dupa o luna si m-am angajat la o firma unde am lucrat 3 ani.Acum(motivele nu cred ca sunt importante)mi-am dat demisia.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Somaj
tla
poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul?
(vezi toată discuția)