avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 30 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
1. Un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de starea in care se afla salariatul la acel moment.
2. - Incetarea unui CIM cu art. 56(1), lit.i) din Codul muncii va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj kamelia22 kamelia22 In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza ... (vezi toată discuția)
Se poate somaj? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)