avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza art.55 lit.b si incheierea altui cim pe perioada determinata de 1 luna de zile cu fractiune de norma de 4 ore pe zi (intrerupere de 2 zile lucratoare intre cele 2 contracte), salariatul in cauza poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:37, 23 August 2013
1. - La incetarea de drept contractului individual de munca pe perioada determinata, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (conform art.5691), lit.i) din Codul muncii), poate beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Luna lucrata cu 4 ore pe zi este considerata stagiu de cotizare egal cu 2 saptamani, dar se completeaza (pana la 12 luni) cu lunile lucrate la celalalt angajator.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
tudorvaleriu a scris:

... (conform art.5691), lit.i) din Codul muncii)...

Este vorba despre art.56 alin.1 lit.i C.mun. :)
Asa este, trebuia scris: "art.56(1), lit.i)". Greseala de tastare si de neverificare ulterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? ionut1m ionut1m Buna seara, In prezent lucrez la o firma cu, contract pe perioada determinata de o luna/ 4 ore pe zi si sunt si studenta la o facultate de stat , zi , ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Somaj bonella bonella La o angajare pe perioada determinata si dupa 11 luni lucrate am dreptul la ajutor de somaj? (vezi toată discuția)