avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

La o angajare pe perioada determinata si dupa 11 luni lucrate am dreptul la ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: bonella , utilizator 22:00, 20 Octombrie 2011
Sunteti angajat pe perioada determinata din somaj sau sunteti nou angajat ?
Aveti dreptul la indemnizatie daca aveti 12 luni stagiu de cotizare (program normal de lucru de 8 ore) in ultimele 24 de luni de la data incetarii contractului.
Daca v-ati angajat din somaj pe perioada determinata, somajul se suspenda si se reia la data incetarii perioadei pentru care a fost incheiat contractul..
1. Incetarea CIM pe perioada determinata la data expirarii sale (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni avti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator..
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mariokempess mariokempess Buna ziua, Daca am un contract de munca pe perioda determinata,3 luni,pot beneficia de ajutor de somaj,la terminarea contractului?Mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
In 5 iunie 2012 imi expira contractul individual de munca cecalaca cecalaca Pot benificia de somaj,daca nu mai doresc sa mi se prelungeasca contractul? (vezi toată discuția)
Somaj DiaD DiaD Daca am incetat CIM cu acordul partilor, pot depune dosar pentru indemnizatie de somaj? Mentionez ca am avut CIM din septembrie 2011 pana in iulie 2012. Sau ... (vezi toată discuția)