avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In 5 iunie 2012 imi expira contractul individual de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In 5 iunie 2012 imi expira contractul individual de munca

Pot benificia de somaj,daca nu mai doresc sa mi se prelungeasca contractul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:03, 1 Iunie 2012
1. Daca nu mai doriti prelungirea CIM nu semnati actul aditional de prelungire a lui.

2. CIM pe durata determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.

3. - Incetarea CIM asa cum am zis mai sus va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)
Somaj bonella bonella La o angajare pe perioada determinata si dupa 11 luni lucrate am dreptul la ajutor de somaj? (vezi toată discuția)