In prezent lucrez la o firma cu, contract pe perioada determinata de o luna/ 4 ore pe zi si sunt si studenta la o facultate de stat , zi , buget. Inainte de acest contract am lucrat 2 ani cu/8 ore pe zi. Intre acesti 2 ani si acest contract pe o luna am o pauza de 1 luna in care nu am lucrat.
Pot beneficia de somaj dupa terminarea contractului de luna avand in vedere ca este pe perioada determinata si este doar de 4 ore pe zi ? Faptul ca sunt studenta la stat-buget imi poate lua acest drept?
1. Puteti veti beneficia de indemnizatie de somaj, in calitate de fost salariat, chiar daca sunteti studenta.
2. - La incetarea contractului individual de munca (CIM) la data expirarii termenului pentru care fost incheiat (conf. art.56(1), lit.i) din Codul muncii) puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
- O luna de lucru cu 4 ore pe zi = o jumatate de luna de stagiu de cotizare la somaj.
3. Din cele prezentate de dvs. reiese ca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
Indemnizatie somaj
kamelia22
In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza ... (vezi toată discuția)
Somaj
tla
poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul?
(vezi toată discuția)
Somaj
DiaD
Daca am incetat CIM cu acordul partilor, pot depune dosar pentru indemnizatie de somaj? Mentionez ca am avut CIM din septembrie 2011 pana in iulie 2012.
Sau ... (vezi toată discuția)