Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti oameni pot beneficia de somaj dupa incetarea cim-urilor conf. CM. cu art. 56 alin.1 lit.i) ? Dar cu mentiunea ca pe perioada derularii acestor contracte au avut de mai multe ori CFS.
As putea sa le dau notificare de preaviz si sa le inchid CIM-urile cu art.65 mai devreme de 30.11.2012 cand ar fi data expirarii cim ?
Va multumesc anticipat.Cu respect.
Conform art. 56 alin. 1 lit. i) se poate intra in somaj, cu obligativitatea ca salariatul in cauza sa aiba lucrat 12 luni (si intrerupt) in ultimii 2 ani. Pe adeverita de la somaj se trec cele 12 luni lucrate (cotizatia angajatorului fata de AJOFM). Se poate lua adeverinte diferite - pe cim-uri diferite, dar aveti grija ca insumate, sa aveti 12 luni lucrate in ultimii 2 ani. Nu trebuie sa vi sa inchida cim. conf. art. 65. ca intrati in somaj.
1. CIM pe perioada determinata poate inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii sale sau poate inceta si inainte de expirarea temenului pentru care a fost incheiat, prin concediere, conf. art.65 din Codul muncii.
2. In ambele cazuri salariatul poate beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca au fost mai multe CIM este bine ca acele CFP sa nu fi fost in acelasi timp la toate CIM.
4. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Somaj
tla
poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul?
(vezi toată discuția)
Somaj
maridan03
O persoana cu cim pe perioada determinata, la incetarea acestuia daca nu mai doreste prelungirea poate beneficia de somaj daca are 12 luni lucrate?
Daca ... (vezi toată discuția)
Somaj
mariokempess
Buna ziua,
Daca am un contract de munca pe perioda determinata,3 luni,pot beneficia de ajutor de somaj,la terminarea contractului?Mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)