avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie somaj - contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie somaj - contract perioada determinata

Buna seara,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra:

Unui angajat i s-a incetat contractul de munca urmand sa plece in somaj, in data de 20 septembrie. Insa a stat doar o zi acasa, pentru ca si-a gasit de lucru si din 22 septembrie i s-a incheiat un nou contract de munca pe perioada determinata de 3 luni.

Firma actuala vrea sa-i prelungeasca contractul pe perioada nedeterminata, insa el nu vrea sa mai ramana.

Intrebarea mea este: poate sa beneficieze de somaj in acest caz? Fiindca in 20 septembrie, nu a apucat sa-si depuna dosarul la somaj, a treia zi s-a si angajat ....
Nu are decat in cartea de munca incetat contractul cu un articol care ii permitea sa primeasca indemnizatia de somaj atunci.

Multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:49, 8 Noiembrie 2009
Incetarea CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) permite sa primeasca indemnizatie de somaj, cu conditia sa aiba lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
se poate.:D


dar se poate si angaja si sa primeasca cei 30 %lunar de la somaj in plus fata de salar
Este ok, multumesc.

Inteleg ca cele de mai sus sunt valabile chiar si in situatia in care firma doreste sa-i prelungeasca contractul si el refuza.
Chiar daca refuza, CIM ii inceteaza cu art.56j din Codul muncii si astfel poate beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)
Reluarea somajului la desfacerea contractului de munca pe perioada determinata inainte de termen xella xella Buna ziua! Am angajat un somer cu contract pe perioada determinata de 2 luni pe postul de instalator, incepand cu data de 9 septembrie 2010. Dupa doua ... (vezi toată discuția)