avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speta

Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata?
Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 luni.Contractul va expira in februarie.Acum este obligat sa-mi prelungeasca pe perioda nedeterminata sau poate sa spuna simplu ca cu mai are nevoie de serviciile tale?Si in cazul in care nu va prelungi contractul,care este perioada de contributie pentru a beneficia de somaj?SI... care este legea sau art. care permite angajatorilor sa faca contracte pe 3 ,7 sau pe oricare alta perioada?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:43, 28 Ianuarie 2010
1. Toate aceste intrebari trebuia sa vi le puneti inainte de a semna contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata.
2. Conform art.56, lit.j) din Codul muncii, CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale.
3. Prelungirea unui CIM pe perioada determinata sau transformarea lui in CIM pe perioada nedeterminata se face numai cu acordul ambelor parti (angajator si salariat).
4. Incetarea CIM cu art.56j din Codul muncii va da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator).
5. CIM pe perioada determinata este reglementat de Codul muncii, art.80-86.
Nu este obligat sa-ti prelungeasca contractul. Perioada de contrubutie pentru a beneficia de somaj este de 12 luni din ultimele 24 luni calculate de la data incetarii contractului, indiferent ca sunt acumulate la unul sau mai multi angajatori. In codul muncii art.80-86 - Contractul individual de muncă pe durată determinată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj - contract perioada determinata mari.a mari.a Buna seara, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: Unui angajat i s-a incetat contractul de munca urmand sa plece in somaj, in data de 20 septembrie. Insa ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)
Drepturile gravidelor deliaavram deliaavram buna seara.am nevoie de un ajutor.sora mea,e insarcinata in trei luni.a anuntat seful de magazin,dar seful nu a vrut sa anunte mai departe pe cei de la ... (vezi toată discuția)