avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna ziua

Compania in care lucrez a luat decizia sa faca concediere colectiva, conform CCM salariatii au dreptul la salarii compensatorii, in negocierile dintre Companie si sindicat au aparut discutii contradictorii cu privire la cum se vor da aceste salarii, compania propune ca la data disponibilizarii sa se dea un singur salariu compensatoriu apoi sa intram in somaj si dupa somaj sa ne dea urmatoarele salarii compensatorii lunar, intrebarea mea este urmatoarea: Cum pot fi eu sigur ca dupa iesirea din somaj ei se vor tine de cuvant? Sunt obligati cumva de lege sau trebuie sa se dea ordonanta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 13:38, 20 August 2010
trebuie incheiat un acord prin care angajatorul sa isi asuma obligatia achitarii la un nr de.... salarii compensatorii care vor fi platite incepand cu data de.... restul urmand a se achita la data de....
altfel riscati sa nu va alegeti decat cu un singur salariu compensatoriu.
athe a scris:

trebuie incheiat un acord prin care angajatorul sa isi asuma obligatia achitarii la un nr de.... salarii compensatorii care vor fi platite incepand cu data de.... restul urmand a se achita la data de....
altfel riscati sa nu va alegeti decat cu un singur salariu compensatoriu.

Intre sindicate si patronat sau intre mine ca salariat si companie?
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
JhonyB, utilizator
intre sindicate si patronat, desigur!
ambele situatii sunt posibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajari IonGabriel84 IonGabriel84 Buna ziua! Situatia ar fi cam in felul urmator: Lucram la singura firma care a avut anii trecuti procent de 100% profit din Romnaia si am fost disponibilizat, ... (vezi toată discuția)
Desfintare sindicat. alegerea reprezentantilor salariatilor Aneka_ro Aneka_ro Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii o societate comerciala, poate renunta la sindicat si poate opta pentru reprezentati ai salariatilor care sa ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)