Multumesc mult pentru raspuns. Tatal meu nu a mai avut alti copii. A decedat in 1989.Cum as putea dovedi ca nu a mai avut alti copii? Nu mai stiu pe nimeni care sa-mi poata da detalii, eventual consiliul popular al orasului in care a locuit si ulterior a decedat?Sunt in situatia de a revendica totul , numai pentru ca eu personal, cand am primit banii de apartament de la mama mea, nu am vrut sa-i cheltuiesc cu familia mea, si i-am cumparat un apartament in orasul in care domiciliez, in ideea ca daca mi se intampla mie ceva, sa ramana cu o casa.In afara de banii aceiia, la timpul respectiv nu mai avea nimic, era la pensie si venise sa locuim impreuna.Am locuit impreuna, dar apartamentul era o siguranta pentru mama mea. Acum vreau sa-l dau fiului meu, dar inainte de casatoria acestuia. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara,
in urma decesului mamei mele in 2007, a ramas un apartament de 47 mp.Nu am facut succesiunea inca. Sunt singura mostenitoare, am un fiu de 32 de ani pe numele caruia as dori sa fie apartamentul inainte de casatoria sa.As dori sa stiu daca punem apartamentul pe numele sau inainte de a fi casatorit, ulterior, daca ar fi vorba de un divort, ar intra la partaj apartamentul?
Si as dori sa mai stiu, daca apartamentul a fost cumparat doar de mama mea, despartita in fapt de 35 de ani de tatal meu dar nu si legal, ambii fiind acum decedati voi intampina dificultati la succesiune?Multumesc!
Sunt licentiata in Stiinte ale Educatiei la Univ. "SPIRU HARET", promotia 2009, forma de inv. ID.Chiar daca MECTS a recunoscut aceste studii in toamna, de aceea pe baza adeverintei am fost avansata de la statutul de educatoare la cel de prof. pentru inv. preprimar, fiind si salarizata corespunzator, acelasi MECTS spune acum ca diplomele nu sunt legale si spune, alaturi de USH ca trebuie sa dam asa zisa RELICENTIERE, procedand si la retrogradarea noastra si la faptul ca va trebui sa inapoiem banii .A sdori sa stiu, participarea la acest examen special din septembrie este LEGALA?Nu cumva ne facem rau noua, parin aceasta participare? Am inteles ca MECTS nu poate sa anuleze decat prin justitie aceste drepturi obtinute de noi.Ce e de facut? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Scandalul la zi intre licentiatii Universitatii "Spiru Haret" si aceasta universitate, MECTS si Universitatea "Spiru Haret" referitor la nerecunoasterea diplomelor de licenta eliberate in 2008 si respectiv 2009(diplome care inca nu s-au eliberat), este problema majora care ne preocupa pe prea multi in acest moment. Am sustinut examen de licenta in 11 iulie 2009 si am primit pana la eliberare diplomei o adeverinta eliberata de universitate, pe baza careia am fost incadrata ca profesor pentru invatamant preprimar si salarizata corespunzator. Mentionez ca sunt titulara in invatamant si am o vechime de 34 ani.Am urmat Facultatea de Psihologie Pedagogie a Universitatii "Spiru Haret", sectia Pedagogie.In fiecare an facultatea a intocmit cu noi contracte de studii, am platit la zi taxele, am sustinut examenele cu buna credinta, negandind macar niciodata ca s-ar putea ca totul sa fie in afara legalitatii.In 2009 a fost elaborat un ordin de ministru in care d-na Andronescu spunea ca ar fi probleme cu legalitatea acestei institutii de invatamant superior, dar noi eram deja licentiati.A urmat o perioada de liniste, in care MECTS ne-a recunoscut legalitatea diplomelor si adeverintelor, si cum am spus mai sus, am fost avansati in functii si salarizare. Acum, cu ocazia examenelor de titularizare in invatamant, a izbucnit din nou conflictul. Universitatea ne cheama la un examen de "relicentiere", sa mai sustinem odata examenul de licenta, ca sa fim recunoscuti de MECTS si inca nu ne elibereaza diplomele de licenta, conditionand eliberarea lor de sustinerea acestui nou examen.Noua, dascalilor ni se spune ca vom fi retrogradati si va trebui sa inapoiem banii.As dori sa stiu daca este legal sa organizezi examen de "relicentiere"(personal nu cred ca mai exista asa ceva), daca e legal ca MECTS sa nu recunoasca aceste diplome, mai ales ca pentru o perioada le-a recunoscut si retribuit caorespunzator.Mai dorm sa stim ce trebuie sa facem ca sa obtinem in instanta drepturile noastre, daca avem sanse de castig, deoarece suntem un grup de 30 de cadre didactice din Timisoara care vrem sa ne obtinem drepturile actionand in acest mod.