avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune apartament

Buna seara,
in urma decesului mamei mele in 2007, a ramas un apartament de 47 mp.Nu am facut succesiunea inca. Sunt singura mostenitoare, am un fiu de 32 de ani pe numele caruia as dori sa fie apartamentul inainte de casatoria sa.As dori sa stiu daca punem apartamentul pe numele sau inainte de a fi casatorit, ulterior, daca ar fi vorba de un divort, ar intra la partaj apartamentul?
Si as dori sa mai stiu, daca apartamentul a fost cumparat doar de mama mea, despartita in fapt de 35 de ani de tatal meu dar nu si legal, ambii fiind acum decedati voi intampina dificultati la succesiune?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:34, 6 Decembrie 2010
educatoarea a scris:

As dori sa stiu daca punem apartamentul pe numele sau inainte de a fi casatorit, ulterior, daca ar fi vorba de un divort, ar intra la partaj apartamentul?



Nu, fiind bun propriu dobandit inainte de casatorie!


"Si as dori sa mai stiu, daca apartamentul a fost cumparat doar de mama mea, despartita in fapt de 35 de ani de tatal meu dar nu si legal, ambii fiind acum decedati voi intampina dificultati la succesiune?"

Aici depinde daca tatal a mai avut sau nu alti copii, dati-ne mai multe detalii!
Multumesc mult pentru raspuns. Tatal meu nu a mai avut alti copii. A decedat in 1989.Cum as putea dovedi ca nu a mai avut alti copii? Nu mai stiu pe nimeni care sa-mi poata da detalii, eventual consiliul popular al orasului in care a locuit si ulterior a decedat?Sunt in situatia de a revendica totul , numai pentru ca eu personal, cand am primit banii de apartament de la mama mea, nu am vrut sa-i cheltuiesc cu familia mea, si i-am cumparat un apartament in orasul in care domiciliez, in ideea ca daca mi se intampla mie ceva, sa ramana cu o casa.In afara de banii aceiia, la timpul respectiv nu mai avea nimic, era la pensie si venise sa locuim impreuna.Am locuit impreuna, dar apartamentul era o siguranta pentru mama mea. Acum vreau sa-l dau fiului meu, dar inainte de casatoria acestuia. Multumesc anticipat pentru raspuns.
buna ziua.
adresati-va unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctilor. dezbateti succesiunea dupa amandoi parintii, si fiind singura succesoare apartamentul in cauza o sa va revina de drept dvs.
ulterior dezbaterii succesiunii, puteti instraina imobilul fiului dvs.
daca acesta nu este casatorit la data respectiva, imobilul va avea caracterul de bunul sau propriu, si in eventualitatea unui divort , acesta nu va intra la masa partajabila .

sau, puteti renunta la succesiune( daca sunteti sigura ca nu mai exista alti descendenti din aprtea parintilor decedati) , si fiul dvs. va culege succesiunea singur, prin reprezentare.
insa daca aveti mai multi copii, toti vor avea vocatie succesorala.
buna ziua.
dav va trebui sa dezbateti celel 2 succesiuni a tatalui si a mamei dvs.
aceste doua dosare se vor conexa si se vor solutiona impreuna.
daca doriti ca acest apartament sa revina de acum fiului dvs, dvs va trebui sa dati declaratii de ramanere straina de succesiune.
cel mai indicat este sa consultati un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept de mostenire dupa mama? giorgio24 giorgio24 Buna ziua .Mama sa recasatorit si dupa 25 ani de casnicie sotul a murit.In timpul casniciei au cumparat un apartament in contract fiind ... (vezi toată discuția)
Concubinaj cristianpopa cristianpopa Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata. Parintii mei au trait in concubinaj timp de aproape 40 de ani,si au rezultat 2 copii pe care iau ... (vezi toată discuția)
Mostenire Sorinsen Sorinsen Sunt unicul fiu al tatalui decedat in acest an, si as dori sa stiu daca pot dezbate succesiunea pentru obtinerea certificatului de mostenitor, la judecatorie ... (vezi toată discuția)