avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Sunt unicul fiu al tatalui decedat in acest an, si as dori sa stiu daca pot dezbate succesiunea pentru obtinerea certificatului de mostenitor, la judecatorie ( ca alternativa la notariat ) si daca da ce acte imi trebuie. Mentionez ca singurul bun imobil pe care l-a avut in proprietate la data decesului ( un apartament ) l-a dobandit cu mult ulterior de data divortului de mama ( au divortat in 1995, iar el a inceput sa plateasca prima dintre ratele de cumparare in anul 2000, actualmente fiind cumparat integral ). As mai dori sa stiu daca mama ar avea vreun drept, tinand cont ca inclusiv bunurile mobile din apartament ( mobila, aparatura electronica etc, ) au fost achizitionate numai si numai de catre tatal meu, ei fiind despartiti legal in 1995, dar practic din 1973 nu au mai avut niciun fel de relatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:40, 27 Septembrie 2010
Normal la judecatorie v-ati duce sa va judecati, fiind in contradictoriu cu alti succesibili.De vreme ce sunteti unic mostenitor, mergeti la notar.Mama dvs. nu are vreun drept la bunurile patrimoniale ale tatalui.
Bunurile dobandite dupa desfacerea casatoriei sunt bunuri proprii, e logic sa fie asa. Mama dvs. nu are niciun drept de mostenire asupra bunurilor tatalui.
acte de care aveti nevoie, pentru dezbaterea succesiunii ( la notar):
-certificat de deces al tatalui
- carte de identitate ( a dvs.) si certificat de nastere
- act proprietate pt. apartament
- CF
mama dvs nu are niciun drept.avand in vedere ca sunteti unicul mostenitor trebuie sa mergeti sa dezbateti succesiunea la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Sinzianna Sinzianna S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa mamei? alexx75 alexx75 buna ziua,va solicit ajutorul intr-o problema in care nu stiu ce am de facut. in urma cu 10 luni de zile mama mea a decedat,tatal meu traieste si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)