Chiar daca procesul a fost acum 2 ani? se mai poate? Sentinta a primit-o dupa 29 zile exact cand nu se mai putea deschide recurs, procesul a fost gandit in asa fel sa o oblige sa plateasca acea pensie alimentara
Buna seara. Tatal meu, bolnav cu handicap de gradul 1 (insuficienta renala) a divortat de mama mea, in lipsa(ea fiind la munca in Italia) pe motiv de abandon de familie. Nu a anuntat pe nimeni, nu a chemat pe nimeni in judecata, doar a venit dupa ce trecuse timpul in care se putea face recurs si astfel a obtinut si o pensie de intretinere de 150 ron pe luna. El are o pensie de aproximativ 1200 lei pe luna + indeminzate de la Casa pentru persoanele cu handicap si un salariu minim pe economie pentru insotitor. Mentinonez ca el s-a imbolnavit cand el isusi se afla in abandon de familie(plecase in Italia, de unde nu a mai dat nici un semn de viata). Ce se poate face in aceasta situatie? Ce poate pati mama mea daca refuza sa plateasca pensia alimentara?
Buna ziua, as dori sa aflu mai multe informatii despre contractul de intretinere. In prezent locuiesc impreuna cu sotia, platim chirie. O vecina din bloc pe care o mai ajutam cu diverse chestii s-a oferit sa facem un contract de intretinere cu conditia sa ii platim o operatie destul de costisitoare, aproximativ 2000 euro. Dar mai doreste si o clauza aditionala prin care se stipuleaza ca noi sa fim intr-o perioada de proba de un an de zile sa "vedem daca ne intelegem". Batrana nu are copii, este vaduva iar sotul i-a lasat jumatatea de apartament prin testament. Daca dansa zice ca nu ne intelegem poate rezilia/rezolutiona contractul iare noi sa ramanem fara banii dati pe operatie. Se poate adauga o clauza prin care sa imi recuperez banii in cazul in care ea invoca clauza de mai sus? Pentru ca nu vreau sa risc banii de operatie, costurile cadastrului si de intocmire a contractului , intretinerea platita, si apoi sa raman cu ochii in soare, din cauza "ca nu ne intelegem dom'le"