Buna seara. Tatal meu, bolnav cu handicap de gradul 1 (insuficienta renala) a divortat de mama mea, in lipsa(ea fiind la munca in Italia) pe motiv de abandon de familie. Nu a anuntat pe nimeni, nu a chemat pe nimeni in judecata, doar a venit dupa ce trecuse timpul in care se putea face recurs si astfel a obtinut si o pensie de intretinere de 150 ron pe luna. El are o pensie de aproximativ 1200 lei pe luna + indeminzate de la Casa pentru persoanele cu handicap si un salariu minim pe economie pentru insotitor. Mentinonez ca el s-a imbolnavit cand el isusi se afla in abandon de familie(plecase in Italia, de unde nu a mai dat nici un semn de viata). Ce se poate face in aceasta situatie? Ce poate pati mama mea daca refuza sa plateasca pensia alimentara?
Daca nu a stiut de dosar mama poate declara apel chiar si in prezent impotriuva hotararii si va motiva ca nu a fost corect citata la judecatorie.Fiinca nu a primit sentinta la domiciliul sau este inca in termen de a declara apel.
Chiar daca procesul a fost acum 2 ani? se mai poate? Sentinta a primit-o dupa 29 zile exact cand nu se mai putea deschide recurs, procesul a fost gandit in asa fel sa o oblige sa plateasca acea pensie alimentara