avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere sot

Buna seara. Tatal meu, bolnav cu handicap de gradul 1 (insuficienta renala) a divortat de mama mea, in lipsa(ea fiind la munca in Italia) pe motiv de abandon de familie. Nu a anuntat pe nimeni, nu a chemat pe nimeni in judecata, doar a venit dupa ce trecuse timpul in care se putea face recurs si astfel a obtinut si o pensie de intretinere de 150 ron pe luna. El are o pensie de aproximativ 1200 lei pe luna + indeminzate de la Casa pentru persoanele cu handicap si un salariu minim pe economie pentru insotitor. Mentinonez ca el s-a imbolnavit cand el isusi se afla in abandon de familie(plecase in Italia, de unde nu a mai dat nici un semn de viata). Ce se poate face in aceasta situatie? Ce poate pati mama mea daca refuza sa plateasca pensia alimentara?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
viktor177, utilizator
Cel mai recent răspuns: viktor177 , utilizator 21:55, 14 Iunie 2012
Daca nu a stiut de dosar mama poate declara apel chiar si in prezent impotriuva hotararii si va motiva ca nu a fost corect citata la judecatorie.Fiinca nu a primit sentinta la domiciliul sau este inca in termen de a declara apel.
Chiar daca procesul a fost acum 2 ani? se mai poate? Sentinta a primit-o dupa 29 zile exact cand nu se mai putea deschide recurs, procesul a fost gandit in asa fel sa o oblige sa plateasca acea pensie alimentara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face recurs unei sentinte definitve si irevocabile privind custodia minorului? ghs ghs Se poate face recurs unei sentinte definitve si irevocabile privind custodia minorului? am divortat de sotul meu in septembrie 2009. Nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)
Recurs hotarare judecatoreasca marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Acum cateva zile mi-a sosit acasa hotararea judecatoreasca pentru pensia alimentara a copilului...sunt reclamanta, si as avea o intrebare, ce pot ... (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)