avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face recurs unei sentinte definitve si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face recurs unei sentinte definitve si irevocabile privind custodia minorului?

Se poate face recurs unei sentinte definitve si irevocabile privind custodia minorului?
am divortat de sotul meu in septembrie 2009. Nu a platit pensia alimentara deloc,vreau sa stiu daca ii fac plangere penala la parchet pentru abandon de familie,mai poate face cumva vreun recurs ,adica sa ma trezesc cu vreo ''surpriza''.si daca nu e de gasit in urma plangerii penale sau nu are vreun venit ce se poate face .multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 31 Ianuarie 2012
Nu, nu poate face recurs, aceea e o sentinta definitiva si irevocabila.
In schimb, poate cere ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti, sa decida si dansul in cel priveste pe copil. Ramane ca instanta sa hotarasca daca ii va admite cererea sau nu, pe baza probelor administrate. Conteaza cat l-a interesat, cat s-a ocupat de copil din 2009 pana acum.
Daca ii faceti plangere penala si nu are venituri oficiale, nu va pati nimic si nici nu va plati. Puteti incerca sa-l executati silit pt suma restanta, mergeti la un executor, poate are ceva bunuri ce pot fi executate
Poate redeschide un alt proces.
Insa nu poate declara recurs la recurs...
intreb si eu cam in aceeasi situatie sint...
daca nu are un venit lunar si trebuie sa plateasca pensia alimentara...ce poate sa se intimple cu ex sotul meu...
stiu ca nu lucreaza si are de platit pensie alimentara pentru 2 copii.
se poate lua vreo masura impotriva lui ???
mai bine zis daca tot nu a platit pensia alimentara din 2009 deloc,poate face puscarie??,adica daca depun o declaratie in sensul asta,oricum de executat nu cred ca am ce,de recuperat ceva pentru copil iarasi nu prea cred sa dea nici macar 1 leu pt ca nu il intereseaza ,ma gandesc atunci poate intra la inchisoare ??
nu, nu va face inchisoare. E pasibil sa fie condamnat daca a avut bani si nu a platit din rea credinta.. dar si in acest caz se prea poate sa fie condamnat cu suspendare

Alte discuții în legătură

Condamnare de 2x pentru abandon de familie?! iuliana899 iuliana899 Buna ziua! Intreb pentru o persoana de sex masculin. Recent a primit o condamnare pentru abandon de familie. A primit suspendare pt neplata pensiei. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Proces privind plata pensiei alimentare silvia1 silvia1 Buna ziua!As dori,daca se poate,un raspuns privitor la urmatoarea situatie reala:am un var care a fost casatorit,are o fiica de 16 ani pe care a crescut-o pana ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara floryflori33 floryflori33 am si eu o problema..fratele meu a divortat in februarie 2010..cei doi minori rezultati din casat. au fost dati spre crestere si educatie mamei,fratele meu ... (vezi toată discuția)