am si eu o problema..fratele meu a divortat in februarie 2010..cei doi minori rezultati din casat. au fost dati spre crestere si educatie mamei,fratele meu urmind sa platesca pensie alimentara..primele doua luni acesta a platit normal pensia alim.,dar fosta sotie a refuzat sa i dea copiii conform programului de vizita...de fiecare data cind vroia sa vada copiii aceasta refuza sa vb cu el,inchidea telefonul...atunci fratele meu a decis sa nu i mai plateasca pensie alimentara pina nu i se va da copiii sa i vada...acum fosta sotie l a dat in judecata pt neplata pensiei alimentare...mentionez ca din august 2011 fratele meu nu are nici un venit...ce se poate intimpla in acest caz?ce ma sfatuiti sa faca?multumesc anticipat..
Daca vointa lui era sa-si vada copiii, nu trebuia sa stea la mila mamicii, existau solutii sa puna in executare hotararea daca exista un program de vizita, daca nu, facea cerere la instanta. Nu a ales o cale buna, copiii mananca si au nevoi si daca se vad cu tata si daca nu.
N-avea de ce sa-l actioneze in judecata ( decat pt marire), poate i-a facut plangere penala
Abandonul de familie constituie infractiune, daca se dovedeste ca din reavointa n-a platit, e pasibil de o pedeapsa cu inchisoare. Pe parcursul cercetarii partile se pot impaca, daca mama isi retrage plangerea, e inlaturata raspunderea penala.
Daca pensie stabilita e raportata la un salariu mai mare decat cel minim pe ec actual, fratele poate face cerere la instanta de micsorare a pensiei.
Daca fratele are bunuri ,pot fi executate silit pt a recupera pensia restanta
Dreptul la vizita
camelot
sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a ... (vezi toată discuția)