avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la vizita

sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a doua si a patra saptamana de vineri pana duminica, in plus, instanta mi-a acordat dreptul de a lua copilul in luna iulie din vacanta de vara.
fosta nevasta nu este de acord cu programul acesta de vizitare, mai ales cu luna iulie, asa ca a depus contestatie. Poate sa-mi reduca, instanta urmatoare, numarul vizitelor lunare la copil (adica mai putin de 2 vizite) si sa nu mi-l mai dea in vacanta? mentionez ca fosta a solicitat sa demonstrez ca in luna iulie am concediu de odihna , altfel nu-mi da copilul la mine...
Cum este legea in aceste cazuri, pt ca am citit codul familiei de-am innebunit si tot nu m-am facut mai destept?!:P
de asemenea, de la data introducerii cererii de divort de catre fosta, am platit regulat pensie alimentara de 4 mil./luna, virand acesti bani in cotul sotiei, si am toate chitantele. M-am trezit insa la serviciu, cu ordonanta presedintiala de proprire pe salar, pentru pensie alim. din luna mai, de cand s-a introdus cererea de divort. Mai trebuie sa platesc inca o data?????#-o Ea ma ameninta incontinuu ca nu-mi da copilul, in plus m-a anuntat ca in luna iulie l-a programat la operatie de hernie inghinala... Pot sa-l iau dupa ce se va vindeca, chiar daca nu va fi in iulie, cum prevede sentinta?
Va rog sa-mi dati un sfat, o parere, sunt tare suparat ca cineva imi interzice sa-mi vad copilul...
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 20:21, 27 Ianuarie 2007

Nu, nu te pot obliga sa platesti din nou.
Fa contestatie la executare cu privire la poprire si spune-l eca ai platit deja o parte din bani.

Iar cu privire la vizite...#-o
Nu scrie nicaieri, exact, clar, ce ar trebui sa faca instanta in astfel de cazuri. S-a impamantenit o moda ... care ti-a fost aplicata si tie:)
Ramane la parecierea judecatorului.
Insa iti poti schimba luna de vizita din vacanta de vara a copilului. Doar n-o sa-l iei imediar dupa operatie...:(

Instanta nu va poate interzice sa aveti legaturi personale cu minorul mai ales ca exista o lege care protejeaza aceste relatii. Este posibil sa limiteze perioada de vacanta insa daca fosta sotie refuza sa respecte programul de vizitare acordat de catre instanta, dvs aveti posibilitatea de a o actiona in judecata pt acest fapt. In ce priveste plata pensiei de intretinere nu puteti fi obligat sa platiti pensia alimentara de 2 ori pentru aceeasi perioada. Mergeti la serviciu cu chitantele pe care le aveti si cel mai bine ar fi sa le lasati chiar niste copii ale acelor chitante pentru a nu va opri banii din salariu. Daca pe acele chitante exista mentiunea "pensie alimentara" constituie un avantaj pentru dvs. si atunci poprirea pe salariu pentru pensia alimentara se va face pe perioada pentru care nu s-a efectuat aceasta plata. De regula instantele de judecata trimit hotararile la serviciu. Daca doriti ma puteti contacta la 021.318 46 37 de luni pana vineri intre orele 15 si 17 si va voi putea explica mult mai multe. In momentul in care sentinta ramane definitiva si irevocabila fosta sotie va trebui sa respecte programul de vizitare. Nu este ebsolut necesar sa faceti dovada faptului ca in luna iulie veti avea concediu de odihna...Puteti solicita respingerea probei ca fiind neconcludenta, pentru ca nu aveti posibilitatea sa faceti dovada faptului ca si peste doi ani veti avea concediu de odihna in luna iulie. Insa odata acordata perioada de vacanta in luna iulie, sentinta judecatoreasca va constitui garantia dvs. ca veti obtine concediu de odihna in luna iulie pentru a va petrece vacanta impreuna cu copilul ...

Av. Mihaela S.
pe chitante scrie doar alimentare cont, dar erau pentru pensie alim, ca nu ii plateam ei bani fiind divortati... am facut contestatie la acea ordonanta de poprire, doar ca cei de la UM unde lucrez eu sunt mai catolici decat papa si au solicitat sa vada negru pe alb ca e pensie alim. altfel imi fac poprirea. Le-am explicat cum sta treaba cu alimentarea de cont, ca erau pentru copil, ca doar nu erau pentru ochii frumosi ai fostei!
astept acum cele doua sentinte : cea cu banii de pensie si cea cu contestatia la divort...
Contestatia a fost facuta pentru culpa comuna (de ce s-a desfacut casatoria din culpa comuna si nu din vina mea; programul de vizita si cel de vacanta...)
Nu ma intereseaza in mod deosebit culpa cui este, important este sa pot sa imi vad copilul...
apropo, daca am stabilite doua vizite lunare, si pe una o salt din motive obiective (serviciu, boala, sau altceva) e vreo problema?
Fosta mea vrea cu orice pret sa ma declare tata denaturat si sa-mi ridice dreptul de a avea legaturi cu copilul, sama decada din drepturile parintesti. Eu tin legatura cu fetita mea zilnic, i-am luat un tel. mobil pentru acest lucru; o iubesc foarte mult, chiar daca cu mama ei nu m-am mai putut intelege!
Nu, nu e nici o problema.
Trebuie mai mult decat lipsa ta de la o vizita ca sa fii declarat tata "denaturat";)
Pe viitor, perconstituie-ti probele, adica ai grija sa stie cat mai multi oameni, viitori martori;), de problemele pe care ti le face ex-a, sa-ti tii toate inscrisurile, mai ale cele referitoare la banii pe care-i platesti fetitei.
Ce mai... fii foarte meticulos:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor, interpretare sentinta mp36 mp36 In urma procesului pe care l-am demarat impotriva fostei mele sotii am obtinut urmatorul program de vizita : - in prima si a treia saptamana din luna de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor mirelaioana mirelaioana buna ziua..am introdus actiunea de divort pe 9 martie,dar pt ca data divortului era prea tz iar sotul fostul sot vroia cat mai repede desfacerea ... (vezi toată discuția)