buna ziua..am introdus actiunea de divort pe 9 martie,dar pt ca data divortului era prea tz iar sotul fostul sot vroia cat mai repede desfacerea casatoriei(29ian 2013)am ft un fel de mediere..sa stabilit pensia alim(200ron),prog de vizita...nu a ft recurs ,a ft de acord..pe 4 mai s a pronuntat divortul..iar acum stiu ca dupa 30 zile devine definitiva sentinta..intrebarea mea este:ii pot aduce aminte de neplata pensiei alimentare?nu a dat nimik pana acum..dupa cat timp ii pot face plangere?va multumesc anticipat
Conform art.305 lit.c C.pen - neplata cu rea-credinta timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilite constituie infractiune. aduceti-i aminte sotului despre aceasta obligatie care pana la urma este un drept al copilului sau, care nu se hraneste din 5 in 5 luni cand isi aduce tatal aminte sa plateasca pensia.
multumesc pentru raspuns..deci ii pot trimite un sms(de sunat mi a interzis sub pretextul ca il deranjez) sa i aduc aminte de pensie?daca refuza sa i trimita banutii copilului,ii pot face plangere?azi,4 iunie..sunt 30 zile de la sentinta..multumesc!
daca copilul este racit,sunt obligata sa ii dau la program de vizita tinand cont ca eu mi am ft datoria si i l am dat la vizita mereu iar el pana in prezent nu a platit pensia alimentara copilului?