avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara minor

buna ziua..am introdus actiunea de divort pe 9 martie,dar pt ca data divortului era prea tz iar sotul fostul sot vroia cat mai repede desfacerea casatoriei(29ian 2013)am ft un fel de mediere..sa stabilit pensia alim(200ron),prog de vizita...nu a ft recurs ,a ft de acord..pe 4 mai s a pronuntat divortul..iar acum stiu ca dupa 30 zile devine definitiva sentinta..intrebarea mea este:ii pot aduce aminte de neplata pensiei alimentare?nu a dat nimik pana acum..dupa cat timp ii pot face plangere?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: geogeorgiana , utilizator 15:38, 14 Iunie 2012
Conform art.305 lit.c C.pen - neplata cu rea-credinta timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilite constituie infractiune. aduceti-i aminte sotului despre aceasta obligatie care pana la urma este un drept al copilului sau, care nu se hraneste din 5 in 5 luni cand isi aduce tatal aminte sa plateasca pensia.
multumesc pentru raspuns..deci ii pot trimite un sms(de sunat mi a interzis sub pretextul ca il deranjez) sa i aduc aminte de pensie?daca refuza sa i trimita banutii copilului,ii pot face plangere?azi,4 iunie..sunt 30 zile de la sentinta..multumesc!
daca copilul este racit,sunt obligata sa ii dau la program de vizita tinand cont ca eu mi am ft datoria si i l am dat la vizita mereu iar el pana in prezent nu a platit pensia alimentara copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)