avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 data la 2-3 lunisau mai mult ).In instanta el nu a cerut dreptul la vizita(dar de cate ori a vrut sa vada fata eu i-am dat voie ,atata timp cat era cu pensia la zi) , iar pensia alimentara de 100 RON a fost stabilita de judecator.Mentionez ca el nu are un loc de munca legal ( la negru ).Va rog sa-mi spuneti la cate luni consecutive il pot da in judecata si cum trebuie sa procedez.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danutza_s , utilizator 15:03, 6 August 2008
Daca neplata pensiei de intretinere se datoreaza relei credinte, atunci va sfatuiesc sa formulati plangere penala pentru abandon de familie.
Daca timp de 2 luni consecutive, nu a achitat pensia de intretinere datorata atunci puteti face plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie , prevazuta si pedepsita de art.305 ali.1 lit.c C.pen.
Infractiunea de abandon de familie, prevazuta in art.305 alin.1 lit.c din Codul penal, este caracterizata prin reaua-credinta, ceea ce inseamna ca persoana obligata la plata pensiei de intretinere are posibilitatea de a o plati, dar refuza sa o faca timp de 2 luni.
Va multumesc foarte mult pt. informatie si pt. rapiditatea raspunsului.Mai as avea o intrebare:unde trebuie sa fac plangerea la politie sau la tribunal ?
Am inteles ca mai intai merg la politie pt a-l gasi si a - i pune in vedere.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
danutza_s, utilizator
La parchet este cel mai bine sa depuneti plangerea.
Multumesc foarte mult pentru tot.
Cu stima si respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara prietenoasa prietenoasa Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)