avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia alimentara,la fosta adresa din Romania.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Zane , utilizator 15:53, 6 Octombrie 2008
Daca timp de 2 luni consecutiv parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu o mai trimite, puteti sa ii faceti plangere penala pentru abandon de familie.
prietenoasa a scris:

Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia alimentara,la fosta adresa din Romania.va multumesc anticipat!


Depuneti o plangere penala impotriva lui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. (art.309 alin.1 lit.c C.pen.)
Latura subiectiva a infractiunii de abandon de familie, prevazuta in art.305 alin.1 lit.c din Codul penal, se caracterizeaza prin rea-credinta, ceea ce inseamna ca persoana obligata la plata pensiei de intretinere are posibilitatea de a o plati, dar refuza sa o faca timp de 2 luni.
In cazul abandonului de familie, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care este motivul pentru care nu va mai trimite?poate nu cunoaste adresa noua.Poate va trimite dar nu are cine sa o ridice ! Poate vireaza banii intr-un cont deschis pe numele copilului si are de gand sa va dea nr, contului la inapoierea in tara!Ati incercat sa stati de vorba cu el?daca da ,care este pozitia lui ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara debest70 debest70 ce se intampla daca nu platesti o luna pensie alimentara? noile reglementari 2011 [quot]:(( (vezi toată discuția)