avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept la vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept la vizita

buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu imi plateste pensie alimentara deloc are vreun drept la vizita?
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 14:05, 26 August 2013
Dreptul de vizita este un drept distinct de pensia de intretinere. Dreptul de vizita apartine tatalui, iar dreptul la o pensie de intretinere apartine minorei, tatal fiind titularul obligatiei de intretinere. Chiar daca tatal nu achita pensia de intretinere, el are dreptul de pastra legatura cu fetita sa, deci inclusiv de a o vizita. Sanctiunea pe care o aveti la indemana impotriva tatalui fetitei pentru neplata pensiei de intretinere este de a proceda la executarea silita sau a formula o plangere penala pentru abandon de familie.
- Sunteți divorțată oficial sau nu? Dacă sunteți divorțată s-a stabilit în hotărârea de divorț când poate să-și viziteze fostul soț fetița? Trebuie să știți că are dreptul la vizită dar puteți stabili dvs. pe cale judecătorească când.
- În legătură cu pensia alimentară, la fel s-a stabilit prin hotărâre judecătorească dacă trebuie să plătească pensie de întreținere? Dacă da atunci dacă au trecut 2 luni consecutiv și nu a plătit pensie de întreținere conform art.305 alin.1, lit.c din Codul Penal, acesta a săvârșit infracțiunea de Abandon de familie prin neplata cu rea credință a pensiei de întreținere cuvenită minorei și puteți depune plângere penală fie la Secția de poliție sau Postul de Poliție unde aveți domiciliul sau la Pachetul de care aparține localitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)