avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Intretinere

Buna ziua, as dori sa aflu mai multe informatii despre contractul de intretinere. In prezent locuiesc impreuna cu sotia, platim chirie. O vecina din bloc pe care o mai ajutam cu diverse chestii s-a oferit sa facem un contract de intretinere cu conditia sa ii platim o operatie destul de costisitoare, aproximativ 2000 euro. Dar mai doreste si o clauza aditionala prin care se stipuleaza ca noi sa fim intr-o perioada de proba de un an de zile sa "vedem daca ne intelegem". Batrana nu are copii, este vaduva iar sotul i-a lasat jumatatea de apartament prin testament. Daca dansa zice ca nu ne intelegem poate rezilia/rezolutiona contractul iare noi sa ramanem fara banii dati pe operatie. Se poate adauga o clauza prin care sa imi recuperez banii in cazul in care ea invoca clauza de mai sus? Pentru ca nu vreau sa risc banii de operatie, costurile cadastrului si de intocmire a contractului , intretinerea platita, si apoi sa raman cu ochii in soare, din cauza "ca nu ne intelegem dom'le"
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:14, 22 August 2010
Atunci stipulati si dv in contract ca suma de 2000 de euro sa fie returnata dupa un an de zile in cazul in care perioada de proba este nesatisfacatoare :P
mai bine faceti doua contracte distincte. unul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si al doilea un contract de imprumut pt suma de 2000 de euro.
Pe cand invatam eu dreptul civil, aveam mai mult spete in care ori nu mai murea creditorul, ori se razgandea ca nu-i citeste la telenovele, ori nu vorbea toata ziua cu el samd.
Daca pune conditii, puneti si dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament myty67 myty67 O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau contract de intretinere?! ancabyby ancabyby Buna seara, M-ar interesa sa-mi spuneti ce este mai avantajos: Contract vanzare-cumparare sau contract de intretinere? 2 persoane in varsta sot si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vanzare cumparare si intretinere alexandra3031 alexandra3031 Buna seara !\\ Matusa mea are un contract de vanzare cumparare si intretinere cu un nepot de al ei , insa el nu o intretine cuu nimica si acuma matusa vrea ... (vezi toată discuția)