avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract vanzare cumparare si intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract vanzare cumparare si intretinere

Buna seara !
Matusa mea are un contract de vanzare cumparare si intretinere cu un nepot de al ei , insa el nu o intretine cuu nimica si acuma matusa vrea sa desfaca cu ei, insa ei si-au inatabulat pe ei s-ar mai putea rezilea contractu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandra3031 , utilizator 19:59, 25 Octombrie 2014
Da, se poate, iar șansele de reușită depind de existența dovezilor lipsei de întreținere din partea nepotului.
Este normal sa fie intabulat dreptul de proprietate, dar el se poate radia in baza sentintei judecatoresti favorabile matusii dvs de reziliere a contractului.

Asa cum v-a mantionat si colega mea, o astfel de actune este admisibila in functie de probele concrete care se vor face in sensul ca nepotul nu isi indeplinineste obligatiile contractuale.
Noi avem dovezi ca desi casa era intabulata pe ei , matusa mea platea inpozit . Mai avem chitanta cum a platit ea o operatie (proteza de sold ) desi trebuia sa achte ei operatia .. avem martori care stiu si au vazut ca ea se intretine singura ... Matusa nu mai are voie sa fie vizitata de nimeni deoarece nepotul ei nu da voie la nimeni pe curte , mai mult mie mia facut plangre penala ca sa nu o mai caut pe matusa ,fiind propietatea lui .Avem martori si dovezi ca nu au intretinut-o niciodata .. Daca unchiul meu a murit si matusa mea a suportat toate cheltuielile de inmormantare jumatate din tot ce are matusa mea o sa le revina lor ? Ei nu recunosc ca este contract de vanzare cumparare si intretinere .. desi in dosarul juddecatoriei cluj apare contractu de vanzare cum si intretinere .. Ei au raspuns la intampinare ca intre adevar exista un contract incheiat intre ei dar nu cu intretinere spunand ca nu au nici o obligatie fata de matusa mea pt o a intretine ...... Dar CONTRACTUL ESTE CU INTRETINERE ......

Pt a putea intabula pe ei a data pe matusa mea si pe unchiu in tribunal , insa acestia nu au stiut acest lucru , mai ales ca pe comiunicarea cum ca mai au dreptul la recurs in 15 zile nu este samnatura ...

O sa se poata rezilea contractu ??/

Va multumesc !!!

Rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere poate opera, din cauza neinplinirii culpabile a obligatiile contractuale.

Asadar, daca veti demonstra ca obligatiile ce incumba debitorilor obligatiei legale de intretinere, contractul perfectat poate fi rezolutionat.( se va proceda la repunerea in situatia anterioara ).

Neindeplinirea obligatiei legale de intretinere se probeaza prin inscrisuri, interogatorii, martori.

Succes.

Va multumesc PENTRU raspunsuns

Daca unchiu meu a murit ii revine tot la matusa inapoi sau se imparte in doua si la nepotuil ei ?
Ei si-au construit casa acolo .

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de vanzare cumparare si intretinere sauanalexandra sauanalexandra Buna ziua ! as vrea sa stiu daca se poate rezilea un contract de vanzare cumparare si intretinere, daca unul dintre intretinut a decedat , parte ... (vezi toată discuția)
Poate sa fie atacat contractul de intretinere? CarmenV89 CarmenV89 Buna ziua. Vreau sa va intreb daca contactul de intretinere poate fi atacat ... Eu am facut cu matusa tatalui meu(o doamna in varsta de 87 de ani, care este ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de intretinere cosminvasile cosminvasile in anul 2009 matusa si unchiul meu au facut un contract de intretinere pe numele meu si a sotiei [vreau sa precizez ca din 2007 am avut grija de unchiu care ... (vezi toată discuția)