avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate Sophia2010

Activitate Sophia2010

Discuție Calcul salar
Buna ziua!

Sunt angajata la o instituție din administrația publica locala ca și funcționar public, consilier debutant, gradația 3, clasa de salarizare 31.
Am rugămintea de am spune ce salariu brut ar trebui sa am?
Răspuns la discuția Calcul salariu
Buna ziua!

Sunt angajata la o instituție din administrația publica locala ca și funcționar public, consilier debutant, gradația 3, clasa de salarizare 31.
Am rugămintea de am spune ce salariu brut ar trebui sa am?
Răspuns la discuția post debutant
Din cate stiu eu, in acest timp de 6 luni, d-tra sunteti in perioada de stagiu. Iar noul post pe care doriti sa participati, are cerinte specifice, inclusiv in ce priveste vechimea in studii superioare. Eu va sfatuiesc sa stati macar cele 6 luni angajat unde sunteti acum, ca sa nu mai stati pe functia de debutant ca functionar public, un an de zile.
Răspuns la discuția post debutant
Vechimea pe care o aveți este pe studii medii, iar acum sunteți debutanta pt. ca nu aveți vechime pe studii superioare. Deci abia după ce vor trece cele 6 luni, veți putea fi promovata.
Răspuns la discuția Salariul minim
Tare asi mai vrea si părerea altora in acest caz, mai ales ca se menționează faptul ca: ,,Personalul plătit din fonduri publice din instituțiile și autoritățile publice ale administrației publice locale beneficiază de majorarea cu 20% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază/indemnizațiilor, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut".
Cum ar venii cei cu salariul minim vor primii doar cei 20%, in care sunt deja inclusi cei 16% de la salariul minim garantat. Tot cei cu salarii mici pana la urma vor simtii o marire de 4%, din moment ce salariul minim e garantat....

Buna ziua!
Problema este urmatoarea si sper sa ma intelegeti. Tatal meu impreuna cu un grup de 13 persoane (ei fiind un fel de comisie decizionala)au fost da-ti in judecata de o persoana caruia ei(grupul) nu le-a aprobat un proiect. Acesta ii acuza ca a pierdut o suma mare de bani deoarece acest grup nu i-a aprobat un plan cu bani europeni. In cazul in care la proces, sa zicem, ca vor pierde si acest grup va trebui sa despagubeasca acea persoana, tatal meu ca sa nu fie executat silit cum e mai bine sa procedeze ca sa-si salveze bunurile, sa puna toata averea pe mama mea, sa puna totul pe copii sau divortul prin comun acord lasand totul mamei.
Răspuns la discuția concediul de odihna
Da aveti dreptul, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata. Daca in Contractul de munca beneficiati de 21 de zile de concediu de munca, la 4 luni aveti 7 zile de concediu
Răspuns la discuția Salariul brut arhivar bugetari
Postul este de personal contractual. Deci sa inteleg ca incadrarea mea este la nivelul unor functii similare din aceasta institutie(in functie de studii si vechime) Dar bugetarii nu au o lege de salarizare?, institutiile bugetare stabilesc cum vor un barem de salarizare?
Răspuns la discuția Salariul brut arhivar bugetari
25.04.2014
Răspuns la discuția Modificare program de lucru
In contractul d-tra de munca este trecuta durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana? Daca este trecut 8 ore / zi si 40 ore / sapt., ora cu care vrea sa va prelungeasca programul se considera munca suplimentara si trebuie platita ca atare, munca supl. se realizeaza doar cu acordul salariatului. Iar daca vreti sa incetati contractul de munca la zi, nu o faceti prin demisie pt ca sunteti obligat sa stati in preaviz, ci prin acordul partilor, art.55, lit.b Codul Muncii, adica printr-o notificare scrisa anuntati angajatorul ca doriti incetarea si specificati acest articol, cum ar venii va intelegeti si cadeti de acord, astfel scapati de preaviz.