avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate joshuaa

Activitate joshuaa

Buna ziua
In 2011 am avut un accident fara victime iar eu am fost vinovat. Am facut intelegere amiabila cu celalalt sofer i-am dat asigurarea mea rca(Astra). Celalalt sofer si-a reparat masina pe casco. Anul trecut casco a dat in judecata firma mea de asigurari Astra pt a recupera bani iar eu am fost citat ca intervenient fortat am depus o intimpinare in care am recunoscut vina si am specificat ca veam rca valabil etc. Procesu s-a tot amanat pana in decembrie 2013 cand Astra a venit cu un raport de expertiza tehnica din care rezulta ca masina ar valora 20.000lei iar reparatia a costat 30.000 lei si ca ei platesc decat 20.000lei. Sentinta data de judecator a fost ca Astra sa plateasca cei 20.000lei plus cheltuieli de judecata si 1%/zi penalizare.
Acum casco a facut recurs si cere in principal sa se faca o alta expertiza tehnica pt ca prima a fost facuta gresit, si mai cere in subsidiar sa recupereze si restu de bani de la intimata - parata.
Problema este ca eu am fost citat ca intimat.
Am intrat pe portal.just.ro si la parti apare casco = recurent, Astra = intimat, Eu= intimat
Pot fi pus eu sa platesc restul de bani pe care nu vrea sa-i plateasca Astra?
Din intervenient la apel pot deveni intimat la recurs in acelas dosar?
Ce solutie am acum?
Va multumesc

Buna ziua.Astazi am primit ptin posta o citati de la judecatoria sect. 3 .Sunt chemat in calitate de intervenient.Acum 1 an am facut un accident de circulatie din care eu am iesit vinovat, am dat respectivului asigurarea mea RCA, dar el si-a reparat masina pe casco si acum firma de casco ii cere firmei de asigurari bani pt reparatia masini.Pe langa citatie mi sa mai trimis si alte acte, printre ele este si o cerere de chemare in judecata de la Generali asigurari catre Astra asigurari.

Asa scrie in citatie:

(eu) este chemat in aceasta instanta ,camera 39,complexul nr.3 civil,in calitate de intervenient,in proces cu ONIASIG asigurari in calitate de reclamant pentru Fond - pretentii.

Ce inseamna aceasta citatie?
Din ce am inteles eu firmele de asigurari se judeca intre ele ,eu sunt chemat pt. a povesti ce sa intamplat.Daca gresesc corectatinma.Va multumesc.

Mise spune sa fac o intampinare cu 5zileinainte ce inseamna asta?
Daca nu ma prezit pot pati ceva sau sa trebuiesca sa platesc eu dauna?

Va multumesc
Răspuns la discuția inscriere inm?
Va multumesc pt. raspuns. Am intrebat asa devreme pt. ca ma degand sa-ma apuc de invata de pe acum.
Discuție inscriere inm?
Buna ziua!
Am si eu o intrebare.
Pot sa ma inscriu anul viitor la inm? Avand in vedere ca sunt anul 4 la facultatea de drept si examenu de licenta se sustine pe 15 iulie, iar inscrierile la inm se fac intre 26iuni - 16 iulie. Problema este ca adeverinta provizorie se elibereaza la 10 zile dupa ce sustin licenta. Pot sa-ma inscriu fara adeverinta provizorie si s-o depun mai tarziu pana la sustinere examenului inm?
Va multumesc