avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate opetru

Activitate opetru

Răspuns la discuția construire acoperis bloc
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Parca era vorba ca se va construi o mansarda de catre o persoana si nu ca mansarda se va vinde.
In cazul in care arhitectul construieste mansarda si nu va opuneti prin asociatie acesta va poate cere banii apoi investiti.
De vandut insa nu poate sa vanda mansarda de unul singur.


Nu am spus ca se va vinde mansarda , ci pentru a o consrtui trebuie sa cumperi spatiul de pe bloc de la ceilalti locatari.El nu poate construi pana nu este proprietar acolo.Nu primesti autorizatie de constructie daca n-ai acte de proprietate....
Răspuns la discuția construire acoperis bloc
Am mai spus-o cuiva pe aici, una este administrare intretinere si reparatii la acoperis ( aici se poate discuta cu 50 % +1), si alta este vinderea spatiului de pe bloc unei firme pentru constructia unei mansarde (aici se incheie contract vanzare cumparare cu absolut toti proprietarii care detin o cota parte indiviza din terasa)...
Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
Pentru reparatii este necesar acordul majoritatii 50%+1, dar pentru constructie situatie se schimba este nevoie absolut de acordul tuturor locatarilor ptr ca urmeaza un contract de vanzare cumparare cu firma care executa mansarda,in prezenta unui notar. Oamenii nu pot fi obligati sa cedeze acest spatiu ptr ca s-ar incalca Constitutia art 44 (dreptul de proprietate privata)
Exista o lege ptr reabilitare termica a costructiilor, in care locatarii platesc cam 30% din pretul izolarii blocului, a subsolului , a terasei, geamuri termopane etc....Dar deocamdata lucrurile se misca greu
Răspuns la discuția Mostenire
Deci cei trei frati mostenesc fiecare cate 1/3, asta am inteles...Unul dintre ei moare fara a avea copii. Concret, sotia lui la ce parte are dreptul ?
Răspuns la discuția Mostenire
Pana la un un punct am inteles: deci cei trei frati mostenesc 1/3. Dar unul din ei a decedat, fara sa aiba urmasi. Cat ii revine sotiei acestuia ?
Discuție Mostenire
Prin decesul parintilor, o casa este mostenita de cei trei copii, unul din copii ramanand sa locuiasca acolo cu sotia. Recent acesta a decedat, neavand urmasi. Intrebarea este : cate parti din casa revin celor doi copii care sunt in viata,si cate parti revin sotiei decedatului.? Mentionez ca casa este in prezent tot pe numele parintilor decedati .
Răspuns la discuția Disponibilizari colective
Multumesc deocamdata...Urmeaza ca in zilele urmatoare sa se intruneasca consiliul de administratie,si vom vedea ce va urma....
Răspuns la discuția Disponibilizari colective
Oamenii ar fi de acord si cu plata in transe a acestor bani, dar avand in vedere situatia foarte grea la unitatii (la limita falimentului..) se tem ca primirea acestor bani sa nu fie amanata ...si iar amanata...., asa cum au facut cu salariile. In cel mai rau caz unii se tem ca nu vor primi nimic....Atunci ce va fi de facut ?
De la 1 sept in unitatea noastra se vor face disponibilizari colective,care prevad conform CCM plata intre 3-6 salarii compensatorii catre cei disponibilizati. Problema este ca conducerea intreprinderii vrea sa plateasca acesti bani esalonat ,cate un salariu in fiecare luna.Ceea ce vreau eu sa intreb : este aceasta procedura legala? . Asta deoarece exista riscul ca sa se intarzie si mai mult plata acestor drepturi (asa cum au procedat cu salariile si tichetele de masa in ultimii 2 ani,pe care le-am primit cu intarzieri de 4-5 luni.....).Iar daca este legal ce putem face in cazul in care se intarzie aceasta plata.....sau chiar se sisteaza din lipsa de bani ?
Pun aceasta intrebare in numele celor 100 angajati ce vor fi disponibilizati...Va multumesc anticipat