avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate freddy

Activitate freddy

Buna ziua,

As avea cateva intrebari legate de declaratia 096.
Intai contextul: se da o Intreprindere Familiala cu activitatea suspendata de anul trecut(nu mai stiu exact data exacta, dar cred ca se inampla pe la inceputul anului trecut sau sfarsitul lui 2010. Sa zicem ca de anul trecut.). De atunci am depus declaratia 300(cea trimestriala). Practic era aceeasi declaratie, doar data era schimbata, deoarece, neavand activitate, sumele nu s-au modificat. Acum vin si intrebarile:

- cand se poate depune declaratia 096? pana pe 10 ale lunii cand se depune declaratia 300 trimestriala, sau pana pe 10 ale oricarei luni?

- Daca activitatea a fost suspendata de anul trecut, la cifra de afaceri se trece suma 0 atat pentru anul predcedent cat si pentru anul in curs?

Multumesc anticipat!
Din ce vad, legea face referire numai la cazul in care vechiul proprietar vrea sa-i fie restituiti banii.
Iar daca in contractul de vanzare-cumparare nu se stipuleaza ca vanzatorul cedeaza fondul de rulment cumparatorului(ci exista doar un acord verbal intre cele 2 parti), asociatia poate sa ceara din nou bani cumparatorului?
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,

Am sa trec direct la subiect: daca vechiul proprietar avea achitat fondul de reparatii, mai trebuie sa achite si cel nou(adica eu)? Se poate "transmite" de la vechiul proprietar la cel nou(evident, cu acordul vechiului proprietar)? Am fost la asociatie si am intrebat si mi s-a spus ca trebuie sa platim din nou, pentru ca fondul de reparatii nu se restituie la schimbarea proprietarului, iar banii platiti de vechiul proprietar devin banii asociatiei.
Daca este asa, acest fond de reparatii nu se achita per apartament? Iar daca acesta a fost deja platit, de ce mai trebuie platit inca o data de noul proprietar?
Fondul de rulment am inteles ca se restituie vechiului proprietar. In ce conditii se poate face o "transmitere" la noul proprietar, daca cel vechi este de acord?

Va multumesc.