avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii - transmitere de la vechiul proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii - transmitere de la vechiul proprietar la cel nou

Buna ziua,

Am sa trec direct la subiect: daca vechiul proprietar avea achitat fondul de reparatii, mai trebuie sa achite si cel nou(adica eu)? Se poate "transmite" de la vechiul proprietar la cel nou(evident, cu acordul vechiului proprietar)? Am fost la asociatie si am intrebat si mi s-a spus ca trebuie sa platim din nou, pentru ca fondul de reparatii nu se restituie la schimbarea proprietarului, iar banii platiti de vechiul proprietar devin banii asociatiei.
Daca este asa, acest fond de reparatii nu se achita per apartament? Iar daca acesta a fost deja platit, de ce mai trebuie platit inca o data de noul proprietar?
Fondul de rulment am inteles ca se restituie vechiului proprietar. In ce conditii se poate face o "transmitere" la noul proprietar, daca cel vechi este de acord?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:19, 31 August 2010
Cu fondul de rulment ati inteles bine.
Si ati inteles bine si in chestiunea fondului de reparatii, numai ca in cazul dv. administratorul sau cine v-a raspuns la intrebare se comporta ca un hot!
Nu exista asemenea reglementare in lege si daca procedeaza asa si va mai cere si dv. inca o data valoare fondului de reparatii, intrebati-l de legea care ii permite sa faca asa ceva, dupa care ii puteti face o reclamatie direct la primarie.

Nu va lasati furat!
Dv. puteti aranja cu vechiul proprietar sa-l despagubiti cu orice suma si pentru orice, dar in relatia cu asociatie, fondul de reparatii este in contul apartamentului, nu al persoanei intrucat se calculeaza pe baza cotei-indiviza a apartamentului si pentru ca este utilizat la lucrari de reparatii si intretinere a condominiului, cheltuieli care se impart tot pe cota-parte indiviza - argumente valabile pentru caracterul de fond al apartamentului, nu al persoanei.
Multumesc mult pentru raspuns!
Eu sunt administrator, am intalnit aceasta problema ,va spun cum am procedat eu am emis catre vechiul propietar la cererea acestuia o adeverinta cu valoarea vondului de reparatii unde am specificat perioada de cumul cat si modul de calcul adica pe suprafata cota parte indiviza sau raportat la mp din apartament, nu pe nr de persoane si nici pe apartament ( cota egala indiferent de suprafata acestuia), acesta urman sa recupereze suma de la noul propietar acesta din urma urmand sa benevicieze de cuantumul fondului de rep. Acest fond nu se poate restitui dpdvd legal dar se poate transmite noului propietar aceasta sarcina ii revine administratorului el fiin obligat sa imformeze corect ambele parti cat si intocmirea procesului verbal, trebuie sa mai cereti si o adeverinta din care sa rezulte ca la data instalarii dumneavoastra in apartament acesta nu este grevat de datorii catre asociatie altfel le veti plati dv. Daca a-ti cumparat un apartament intr-un bloc cu uscatorie si aceasta este vanduta unui propietar,acel propietar trebuie sa aiba act de vanzare notarial cu fiecare locatar in parte pe cota parte a fiecaruia nu e suficient acordul prin semnatura pe un tabel,astfel dv beneficiati si de cota parte in uscatorie.
freddy a scris:
In ce conditii se poate face o "transmitere" la noul proprietar, daca cel vechi este de acord?
Va multumesc.

Legea face referire numai la fondul de rulment
HG 1588/2007 ART.24
(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
sacalul09, utilizator
Din ce vad, legea face referire numai la cazul in care vechiul proprietar vrea sa-i fie restituiti banii.
Iar daca in contractul de vanzare-cumparare nu se stipuleaza ca vanzatorul cedeaza fondul de rulment cumparatorului(ci exista doar un acord verbal intre cele 2 parti), asociatia poate sa ceara din nou bani cumparatorului?

Alte discuții în legătură

Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment ireneirina ireneirina Buna ziua, Am cumparat recent un apartament iar la asociatie mi s-a spus ca vechiul proprietar a cumulat 400 lei fond de rulment, bani ce ii poate recupera ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)