avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii - transmitere de la vechiul proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii - transmitere de la vechiul proprietar la cel nou

Buna ziua,

Am sa trec direct la subiect: daca vechiul proprietar avea achitat fondul de reparatii, mai trebuie sa achite si cel nou(adica eu)? Se poate "transmite" de la vechiul proprietar la cel nou(evident, cu acordul vechiului proprietar)? Am fost la asociatie si am intrebat si mi s-a spus ca trebuie sa platim din nou, pentru ca fondul de reparatii nu se restituie la schimbarea proprietarului, iar banii platiti de vechiul proprietar devin banii asociatiei.
Daca este asa, acest fond de reparatii nu se achita per apartament? Iar daca acesta a fost deja platit, de ce mai trebuie platit inca o data de noul proprietar?
Fondul de rulment am inteles ca se restituie vechiului proprietar. In ce conditii se poate face o "transmitere" la noul proprietar, daca cel vechi este de acord?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:19, 31 August 2010
@freddy
Legea-i una, contractul e alta.
Ce v-am specificat in raspunsul anterior e regula. In contract nu aveti nimic specificat in legatura cu fondul de rulment sau de reparatii, asa ca in cazul acesta, cel mai normal caz din lume, fondul de rulment vi se transmite automat in contul dv. dupa ce i-ati dat banii vechiului proprietar (banii de fond - ca sa nu intelegeti altceva).

Cat priveste fondul de reparatii....acesta nu se inapoiaza proprietarului, iar dv. nu mai platiti nimic in plus la acest fond, banii ramanand in contul apartamentui pe care l-ati cumparat.

Am crezut ca ati inteles de prima oara :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment ireneirina ireneirina Buna ziua, Am cumparat recent un apartament iar la asociatie mi s-a spus ca vechiul proprietar a cumulat 400 lei fond de rulment, bani ce ii poate recupera ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)