avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment

Buna ziua,
Am cumparat recent un apartament iar la asociatie mi s-a spus ca vechiul proprietar a cumulat 400 lei fond de rulment, bani ce ii poate recupera numai daca acopar eu aceasta suma.
Vreau sa stiu daca eu sunt obligata sa achit acest fond pentru vechiul proprietar sau asociatia, in ultimul caz urmand ca mie sa mi se recalculeze suma in functie de cea mai mare factura la intretinere ce urmeaza sa fie inregistrata pe numele. Mentionez ca cei trei mosi m-au ameninat deja cu judecata, asta ca sa punctez regimul civilizat in care se discuta.
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:15, 27 August 2010
Ar fi normal sa restituiti banii din fondul de rulment fostilor proprietari,daca nu v-ati inteles in acest sens ca sa incheiati conflictul dar legea nu va obliga. Dvs. trebuie sa reactualizati fondul de rulment la asociatie.Daca ati incheiat deja contractul de vanzare-cumparare,ati luat bunul cu bune si cu rele.Succes !
Sunteţi obligată să depuneţi o cota de participare lunară la constituirea fondului de rulment.Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei.
HG 1588_2007 art.24
(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Fondul de rulment al vechiului proprietar trebuie sa i se restituie acestuia dupa ce asociatia si-a recuperat toate datoriile lui, iar dumneavoastra trebuie sa contribuiti cu sume de bani la constituirea fondului de rulment.
Ameninitarea cu judecata este numai o... amenintare.
Dvs. trebuie sa achitati fondul de rulment necesar functionarii asociatiei.
Daca eu m-am mutat in luna iulie iar fondul a fost stabilit la inceputul anului, din ce data trebuie eu sa cotizez la acest fond? Trebuie sa acopar tot anul, sau numai lunile in care sunt efectiv proprietar?
Trebuie sau nu sa achit integral suma stabilita la inceputul anului? Si daca da, trebuie platita toata o data? Iar daca platesc eu ultima factura a vechiului proprietar, nu inseamna ca asociatia si-a recuperat toate restantele acestuia, deci poate sa ii resituie fondul?
tot nu aţi înţeles nimic din ce colegi au postat
Adunarea generală a asociaţiei de proprietari a stabilit o sumă(interesaţivă care este pentru apartamentul dumneavoastră) şi această sumă trebuie plaţită după cum am m-ai spus lunar până veţi acoperi suma finală,ar fi bine ca pănâ la finalul anului să aveţi suma complectă,pentru încasarea fondului de rulment, casierul asociaţiei de proprietari eliberează chitanţă personalizată separată.
Iar daca platesc eu ultima factura a vechiului proprietar, nu inseamna ca asociatia si-a recuperat toate restantele acestuia, deci poate sa ii resituie fondul?

chitanţa se va elibera pe numele restanţierului adică a vechiului proprietar
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
sacalul09, utilizator

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment iulian_24 iulian_24 Buna seara , Am si eu niste intrebari fara raspunsuri in legatura cu restituirea \"Fondului de Rulment\": -de ceva timp am facut actele de ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)
Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)