Buna ziua,
Am cumparat recent un apartament iar la asociatie mi s-a spus ca vechiul proprietar a cumulat 400 lei fond de rulment, bani ce ii poate recupera numai daca acopar eu aceasta suma.
Vreau sa stiu daca eu sunt obligata sa achit acest fond pentru vechiul proprietar sau asociatia, in ultimul caz urmand ca mie sa mi se recalculeze suma in functie de cea mai mare factura la intretinere ce urmeaza sa fie inregistrata pe numele. Mentionez ca cei trei mosi m-au ameninat deja cu judecata, asta ca sa punctez regimul civilizat in care se discuta.
@ireneirina
Din exprimarea dv. eu inteleg ca vechiul proprietar a strans la fondul de rulment suma de 400 lei, care prin vinderea apartamentului trebuie sa i se restituie de catre asociatie, da?
Si ca administratorul v-a spus ca aceasta suma, pentru a i se restitui proprietarului, va trebui sa o inlocuiti dv., da?
Daca lucrurile stau asa, atunci dv. trebuie sa achitati intreaga suma la fondul de rulment - adica atat cat a fost stabilit pentru apartamentul dv., fie in rate lunare, fie in intregime o singura data -, iar vechiul proprietar isi poate primi banii inapoi de la asociatie. De ce asa?
Pentru ca in legea 230/2007 se specifica ca fondul de rulment se inapoiaza proprietarului dupa ce pleaca definitiv din apartament. In mod logic, noul proprietar trebuie sa inlocuiasca aceasta suma la fondul de rulment. Amenintarea cu chematul in judecata este o exagerare, dar tot la lege spune ca un debit catre asociatie, inclusiv fond de rulment, neachitat in 90 zile poate atrage aceasta actiune a asociatiei.
Depinde si de modul cum va intelegeti cu presedintele asociatiei sa platiti aceasta suma, in rate poate......tinand cont ca este o suma destul de mare....
Se mai poate proceda si prin a achita dv. aceasta suma pe care a strans-o vechiul proprietar chiar vechiului proprietar si atunci nu se mai face nicio alta miscare de bani in asociatie, fondul de rulment ramanand mai departe in evidentele asociatiei ca suma a dv., dar asta trebuie s-o faceti in fata administratorului.
Intamplarea face ca administrația(unde ați cumparat) să fie formata din persoane care au o varsta cred egala cu tatal sau bunicul dumneavoastră.
Dar chiar daca aceștia au ceva ani plus fața de dumneavoastră o” vina” care
nu trebuie catalogata cu ”moși”aceștia știu legea așa cum vi s-a explicat și
de moderatoarea site-ului sau alți utilizatori.