Pe 18 Decembrie 2014, chiar de ziua mea, am primit o Notificare de la firma Burda International, dupa 12 ani de lucru, ca mi se incheie contractul de colaborare permanent pe drepturi de autor pe care-l aveam. De atunci imi caut un loc de munca si pentru ca am 53 de ani si nu am carnet de conducator auto nu ma incadrez niciunde. In consecinta de atunci nu mai am nici un venit si sunt ajutata de tatal meu, care imparte pensia cu mine. E o situatie imposibila; Am terminat Facultatea de arte plastice N. Grigorescu din Bucuresti cu specialitatea Scenografie, sunt membru al Uniunii Cineastilor din Romania, am o vechime in munca de 34 ani, nu am dreptul la somaj pentru ca firma nu mi-a achitat datoria catre somaj exact cei 2 ani care sunt necesari, restul fiind achitat- adica 32 ani si nici nu am fost instiintata ca este de datoria mea sa achit si sunt vaduva din 2009 dupa 25 de ani de casatorie. Nu as fi vrut sa ajung niciodata la a pune o asemenea intrebare, dar in situatia data nu am de ales. Am dreptul la pensie de urmas dupa sotul meu care a fost regizor film de animatie?
As dori sa stiu care este modalitatea si care sunt actele necesare pentru a face un testament total inatacabil. Sunt vaduva, locuiesc si traiesc alaturi de prietenul meu care are alt nume decat mine, am 50 ani, si doresc sa fac un testament pentru el si fiul lui care sa cuprinda toate bunurile mele mobile si imobile.
Astept raspunsul dumneavoastra competent
Cu multumiri Toia Luminita
tlumi@clicknet.ro