avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament ce nu poate fi atacat, pentru o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament ce nu poate fi atacat, pentru o persoana straina de familie

Buna ziua,

As dori sa stiu care este modalitatea si care sunt actele necesare pentru a face un testament total inatacabil. Sunt vaduva, locuiesc si traiesc alaturi de prietenul meu care are alt nume decat mine, am 50 ani, si doresc sa fac un testament pentru el si fiul lui care sa cuprinda toate bunurile mele mobile si imobile.
Astept raspunsul dumneavoastra competent
Cu multumiri Toia Luminita
tlumi@clicknet.ro
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:54, 16 Octombrie 2012
Nu ati mentionat daca aveti copii... Acestia pot ataca testamentul invocand incalcarea rezervei succesorale...
Cel mai bine este sa faceti un contract de vanzare-cumparare care nu mai poate fi atacat .
In general niciun act nu poate fi inatacabil cum spuneti dvs....
In primul rand aveti copii? Parintii dvs sunt in viata?
Daca niciuna din aceste categorii de rude nu exista, si spuneti ca sunteti vaduva puteti lasa prin testament autentic intraga avere mobila si imobila ce se va gasi la decesul dvs cui doriti. Celelalte rude nefiind mostenitori rezervatari nu vor putea cere reductiunea testamentului pentru ca li se incalca rezerva succesorala. Ele pot ataca testamentul insa in instanta invocand o alta cauza...cum ar fi lipsa discernamantului, consimtamantul dvs a fost surprins prin dol ...
Insa fiind autentic mai dificil de a proba aceste lucruri pentru ca este agentul instrumentator, notarul public care, mentioneaza ca ati consimtit la autentificarea lui.
NCC prevde la autentificarea testamentului si prezenta a doi martori care va poate da un plus de liniste pentru dvs care semneaza langa testator si sunt mentionati in incheierea de autentificare a notarului, fiind indentificati ca si dvs cu cartea de identitate.
Testamentul autentic se inscrie intr un registru al liberalitatilor tinut la nivel national si acesta este verificat atunci cand se va dezbate succesiunea dupa dvs.
Dvs puteti sa revocati oricand testamentul fie printr o declaratie autentica , fie printr un nou testament, de asemenea trebuie sa stiti ca puteti dispune de bunurile dvs pana la momentul incetarii din viata cum doriti, intocmirea testamentului nu va obliga cu nimic fata de beneficiarii acestuia, ei vor culege doar ce le va ramane la momentul decesului dvs, poate sa nu ramana nimic....
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte testament getvoi getvoi Buna ziua!As dori sa stiu, cui ma adresez [notar,avocat....], ce acte sunt necesare ,si cam la cat se ridica costurile [aproximativ]...pentru efectuarea unui ... (vezi toată discuția)
Ajutor! cine poate ataca testamentul? f3g4zuzu f3g4zuzu Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema: O batrana vaduva, fara copii are in proprietate o casa formata din demisol, et 1 si mansarda. Singurele rude ale ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)