avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters164416

Activitate ContSters164416

Buna ziua,

1. In primul rand as vrea sa mentionez ca nu exista nici o lege prin care in cazul unui partaj dupa divort imparteala intre soti sa fie 50% - 50%.
2. De ce avocatii (pentru ca am consultat 4) spun clientilor ca se imparte 50-50? Va rog sa informati clientii (sau publicul) corect!
Situatia mea este urmatoarea:
Am introdus actiune de partaj in care arat ca veniturile mele au fost mai mari decat ale sotului. Cota este cam 70% eu si 30% fostul sot pe venituri (salariu). Mai mult, eu am avut economii anterioare casatoriei si un cadou in bani de la mama (5 mii euro, bani pentru care exista acte bancare dar nu exista acte de donatie sau echivalent). Am acte din care se vede ca economiile respective, cadoul plus economii pe numele meu dupa casatorie au constituit avansul pentru achizitionare apartament. Restul prin credit.

Problemele pe care le am sunt urmatoarele:
a) fostul sot sustine ca parintii lui ii dadeau in permamenta bani si ca el a platit ratele la banca din banii primiti de la parintii lui. In fapt (cf. chitante) el a mers la banca sa plateasca pentru 60% din rate.
b) fostul sot a ascuns (sau distrus?) toate chitantele referitoare la renovare apartament, mobila, electrocasnice, etc. O parte din electrocasnice erau cumparate de mine anterior casatoriei iar chitantele au avut aceeasi soarta.
c) fostul sot a luat (furat? depozitat in alta parte?) din apartament o mare parte din mobila, electrocasnice, alte bunuri mobile comune. Sustine ca acestea s-au stricat si deci le-a aruncat.
d) fostul sot a scos pe casa scarii o mare parte din bunurile mele personale si dintre acestea o parte au fost pierdute sau stricate.
e) in prezent locuim amandoi in apartamentul in curs de partajare iar fostul sot imi face tot felul de sicane (cheama Politia de cate ori vine cineva in vizita - inclusiv mama!!!! - , imi vorbeste urat, incuie la el in camera bunurile de folosinta comuna cum ar fi fierul si masa de calcat, vesela de bucatarie, etc), tine permanent geamurile din spatiile comune larg deschise desi afara e ger, etc)

Intrebari:
1. Ce sanse am (realist vorbind) sa mi se acorde contributia cf venituri?
2. Ce pot face in legatura cu bunurile disparute?
3. Ce sa fac in legatura cu problemele de locuit in comun? Desi sunt probleme de gradinita pe care nu le pot ridica in fata unei instante in viata de zi cu zi e greu de trait cu ele).
4. Nu am avocat. Ma gandeam sa ma reprezint singura la proces (din motive financiare, evident) in ideea ca stau bine cu actele si expertizele ar trebui sa cantareasca cel mai mult. Credeti ca am sanse sa ma descurc?

Multumesc!
Răspuns la discuția cerere amanare proces
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Alexandrina
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa intocmesc o cerere amanare proces pentru angajare aparator. Este posibil ca cererea sa fie facuta in asa fel incat sa se judece in lipsa? Adica sa mi se dea un nou termen fara sa ma prezint? Daca da, cum ar trebui sa scriu in cerere?
Este vorba de un proces de partaj disjuns din dosarul de divort. Pentru partaj este primul termen. Nu am avocat, nu stiu pe ce criterii ar trebui sa caut / angajez unul. Eu nu imi pot permite un avocat scump si nu stiu cum pot sa discern cine este si bun si cu preturi rezonabile.

Multumesc frumos,

Alexandrina