avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere amanare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere amanare proces

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa intocmesc o cerere amanare proces pentru angajare aparator. Este posibil ca cererea sa fie facuta in asa fel incat sa se judece in lipsa? Adica sa mi se dea un nou termen fara sa ma prezint? Daca da, cum ar trebui sa scriu in cerere?
Este vorba de un proces de partaj disjuns din dosarul de divort. Pentru partaj este primul termen. Nu am avocat, nu stiu pe ce criterii ar trebui sa caut / angajez unul. Eu nu imi pot permite un avocat scump si nu stiu cum pot sa discern cine este si bun si cu preturi rezonabile.

Multumesc frumos,

Alexandrina
Cel mai recent răspuns: ContSters164416 , utilizator 19:12, 25 August 2010
sigur ca da!
D-le Presedinte,
Subsemnata...cu domiciliul in...reclamanta sau parata in dosarul nr....., pentru termenul din....va rog sa admiteti prezenta cerere de amanare, pentru angajare aparator.
Solicit judecarea prezentei in lipsa mea, conform art 242 C.p.c.

data si semnatura
Aveti grija sa va duceti cu ea la registratura in 2 ex cu cel putin 5 zile inainte de termen.
Pentru partaj va puteti apara si singura, caci se stabileste un expert care evalueaza bunurile daca partile nu se inteleg si acela ia o groaza de bani ca si onorariu, asa ca cu banii care i-ati da la avocat platiti expertul.succes!
puteti merge dvs. personal la termen si sa spuneti ca doriti un nou termen pentru a va angaja un aparator.
daca nu doriti sa fiti prezenta, insa va sugerez ca prezenta la termene cu toate ca nu va favorizeaza sau defavorizeaza in cazul unei hotarari, totusi presupune interes fata de procesul pe care-l aveti; deci daca nu doriti sa fiti prezenta faceti o cerere de mana si o trimite fie prin fax fie prin posta cu confirmare de primire.
in cerere puteti spune acelasi lucru care il puteti spune si in fata judecatorului:

Domnule Presedinte,
Subsemnatul..........., domiciliat in........, str...,nr.....,bl....,sc....,et...,sp....., sectorul/judetul......., reclamant/parat (ce sunteti dvs.) in dosarul nr......, aflat pe rolul acestei instante, avdn termen la data de........ doresc a solicita fixarea unui nou termen de judecata pentru a-mi putea angaja aparator.

data semnatura

si asta e tot....
dar mai usor decat atat v-am spus va puteti prezenta dvs. insiva sa cereti un nou termen de judecata si nu mai faceti tot felul de cereri dar ma rog, dvs. stiti mai bine.
si ce sa se judece in lipsa daca probabil sunteti la inceputul procesului??!!
daca instanta nu vede nici un reprezntant din dosar sau vreun avocal al vreunei parti, mai ales daca procesul este abia la inceput instanta va dispune re-citarea partilor pentru moment.
instantele si melcii...deci nu va impacientati oricum ar fi cel putin la inceput se dau termene pana incepe efectiv procesul.

bafta!
e posibil sa vi se respinga cererea de amanare. depinde de motiv invocati.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Alexandrina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la primul termen DoinaBell DoinaBell Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotul a depus la judecatorie cerere pt . divort. Eu , in calitate de parata am depus intampinare de ... (vezi toată discuția)
Amanare proces civil executare dobrevictor dobrevictor Buna ziua, Care ar fi consecintele neprezentarii la primul termen de judecata al unui proces civil de intoarcere executare? Mentionez ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Amanare termen in instanta loredana69 loredana69 am si eu o problema.in 23 06 am termen la un proces in calitate de parat pt o succesiune dar inca nu am avocat asta din cauza unor probleme personale.pot ... (vezi toată discuția)