am si eu o problema.in 23 06 am termen la un proces in calitate de parat pt o succesiune dar inca nu am avocat asta din cauza unor probleme personale.pot depune la registratura judecatoriei o solicitare prin care pot amana termenul pt a mi gasi un avocat?
Depuneti la registratura judecatoriei o cerere prin care solicitati amanarea judecatii pentru alt termen,pentru a va putea angaja aparator,potrivit art.156 cod procedura civila si art.6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului privind dreptul la aparare..Depuneti aceasta cerere cu cinci zile inainte de termenul stabilit.
Art. 156 cpc
Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata.
Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
Da, puteti depune cererea maine prin registratura, insa formulati cererea in dublu exemplar si luati viza de primire pe exemplarul care ramane la dvs.
Instanta poate acorda un singur termen necesar angajarii unui aparator.
Termen amanare
victor11
Buna ziua.
In data de 26 ian 2011 am termen intr-un proces civil la care nu ma pot prezenta din cauza faptului ca la aceeasi data am de sustinut un examen ... (vezi toată discuția)