avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen amanare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen amanare

Buna ziua.

In data de 26 ian 2011 am termen intr-un proces civil la care nu ma pot prezenta din cauza faptului ca la aceeasi data am de sustinut un examen la facultate ( sesiune ), facultatea este in alta localitate decat in cea in care se desfasoara procesul.Nu pot fi in ambele localitati in aceeasi zi. Pot solicita amarea termenului de judecata --- in baza la ce si cum o pot face legal ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:16, 27 Decembrie 2010
Depuneti o adeverinta de la facultate prin care sa dovediti ca aveti examen in acea zi si solicitati amanarea.
Daca in 26 ianuarie este primul termen de judecata, puteti solicita un termen in vederea angajarii unui aparator in temeiul art.156 al.1 c.proc.civ.
Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata.
Când instanta refuza amânarea judecatii pentru acest motiv, va amâna, la cererea partii, pronuntarea în vederea depunerii de concluzii scrise.
Cererea de amanare este de preferat sa o depuneti personal prin registratura instantei in dublu exemplar, unul din exemplare urmand a va fi restituit cu viza de primire a registraturii.
Si eu va recomand depunerea unei cereri la instanta prin care solicitati amanarea cauzei din doua motive:
1. nu va puteti prezenta personal deoarece la acea data sunteti in localitatea x sa sustineti examenul y si depuneti o copie de pe actul cu care faceti dovada acestei imprejurari;
2. pentru angajarea unui aparator ales care sa va sustina interesele in acea cauza, acum fiind sarbatori, toata lumea este in concediu si ati fost in imposibilitate de a gasi un avocat in acest sens. ;)
Va multumesc foarte mult.

Un an nou fericit si plin de impliniri va deoresc !
depuneti o cerere prin care sa solicitati amanarea cauzei la care sa anexati si dovada scrisa pt imposibilitatea de prezentare la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare de avocat costehard costehard As dori sa va rog o intrebare . Am fost dat in judecata de cineva si doresc sa cer o amanare pentru angajare de avocat. In acest sens as dori sa stiu cum ma ... (vezi toată discuția)
Amanare proces civil executare dobrevictor dobrevictor Buna ziua, Care ar fi consecintele neprezentarii la primul termen de judecata al unui proces civil de intoarcere executare? Mentionez ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)