avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... amanare pentru angajare de avocat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

amanare pentru angajare de avocat

As dori sa va rog o intrebare .
Am fost dat in judecata de cineva si doresc sa cer o amanare pentru angajare de avocat. In acest sens as dori sa stiu cum ma formulez
Eu ma gandeam sa fac o solicitare scrisa catre presedintele de judecata cu o cerere de amanare dar nu stiu ce articol din codul de procedura sa mentionez si care mentioneaza dreptul meu la a amana procesul in scopul angajarii unui avocat.
deci vreu sa va rog sa-mi mentionati numarul articolului cu pricina.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:27, 14 Februarie 2011
Buna ziua,
cererea de angajare aparator este foarte simpla si se face in doua modalitati.
1. va prezentati la termen in fata instantei, solicitati dosarul la amanari, iar dupa ce se striga dosarul spuneti verbal ca doriti sa va angajati un aparator.
2. faceti o cerere inainte de termen pe care o depuneti la registratura unde specificati in stanga sus numarul dosarului, instanta si termenul, pe mijlocul paginii incepeti cu Domnule Presedinte si mai jos va scrieti numele, adresa, si ce solicitati.
Prima varianta este mult mai simpla.
Formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati acordarea unui termen necesar angajarii unui aparator si motivati aceasta cerere.
Temei de drept art.156 al. 1 c.proc.civ.
Art. 156
Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata.
Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
Daca depuneti prin arhiva instantei aceasta cerere, o formulati in 2 exemplare , iar pe exemplarul care ramane la dvs. luati viza cu inregistrarea cererii.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc de raspuns, adica articolul nr . 156 din codul de procedura civila.
Am inteles corect ?
Da, ati inteles corect-art.156 al.1 c.proc.civ.:yes:
Daca ati primit de curand citatia si nu ati avut timpul necesar angajarii unui aparator, mentionati si acest aspect in cererea dvs.
Daca citatia este primita cu mult timp inainte de termenul de judecata, exista riscul ca cererea dvs. sa nu fie admisa, pentru ca nu toate instantele acorda un termen in vederea angajarii unui aparator in astfel de situatii.
Daca citatia a fost primita sub termenul de 5 zile inainte de termenul de sunt aplicabile disp art 89., deci acordare termen.
Art. 89
Citatia, sub pedeapsa nulitatii, va fi inmanata partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata. In pricinile urgente, termenul poate fi si mai scurt, dupa aprecierea instantei.
Infatisarea partii in instanta, in persoana sau prin mandatar, acopera orice vicii de procedura. Partea este insa in drept sa ceara amanarea daca nu i s-a inmanat citatia in termen.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura citarii ! SorinVasile SorinVasile Ziua buna ! Vineri 28.10.2011 am primit o citatie cu termen 01.11.2011, in dosar avand calitatea de parat. Actiunea este destul de stufoasa si nu am timp sa ... (vezi toată discuția)
Amanare proces civil executare dobrevictor dobrevictor Buna ziua, Care ar fi consecintele neprezentarii la primul termen de judecata al unui proces civil de intoarcere executare? Mentionez ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)