avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare la primul termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare la primul termen

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotul a depus la judecatorie cerere pt . divort. Eu , in calitate de parata am depus intampinare de divort. Am fost de acord cu ce scrie acolo, mai ales ca vrea sa-mi lase copilul mie, si toate bunurile. Problema este ca termenul fixat pt. prima audiere este pe 13 sept. Copilul incepe clasa I-a si am fi vrut sa mergem cu el in prima zi de scoala. Intrebarea mea este: putem sa nu ne prezentam la primul termen, dar sa nu se amane procesul?Sau macar unul din noi sa nu se prezinte(reclamantul sau parata). Pt. ca amandoi ne dorim sa se termine cat mai repede. Specific ca nu ne-am luat nici unul din noi avocat pt. ca am considerar ca nu avem nevoie, din moment ce ne-am inteles. Daca da, referitor la intrebare, ce ar trebui sa facem?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
buna ziua .
daca veti lipsi amandoi la termenul de judecata fixat, procesul se va suspenda.
prezenta reclamantului este obligatorie, astfel incat puteti lipsi dvs., dar sotul trebuie sa se prezinte.
In cazul in care v-ati prezenta doar dvs., in calitate de parata, cererea ar putea fi respinsa ca nesustinuta.
Intrucat inteleg ca doriti sa mergeti amandoi cu copilul in prima zi de scoala, cel mai bine ar fi sa depuneti totusi la dosar cereri pentru acordarea unui nou termen de judecata pentru angajare aparator.
Lipsa reclamantului, nejustificata, la un termen de judecata , atrage respingerea cererii de divort ca nesustinuta ( cel care a investit instanta de judecata , in vederea divortului , este obligat sa se prezinte la fiecare infatisare ).
Dumneavoastra, prin intampinare, i-ati raspuns la capete de cerere , v-ati punctat pozitia cu privire la sustinerile din cererea introductiva de instanta.
Asadar, daca doriti ca acest proces sa continue , reclamantul sa se prezinte la termenul de judecata si sa solicite administrarea de probatorii (sarcina probei incumba reclamantului ).
Faptul ca relatia maritala este grav si iremediabil afectata trebuie sa fie , totodata, sustinut de mijloace de probe ( in caz cotrar , actiunea de divort poate fi respinsa ca nefondata ).
Rudele , pana la gradul al treilea inclusiv, pot releva aspecte din relatia dumneavoastra de cuplu.

La un termen de judecata instanta poate constata procesul in stare de amanare, insa aceasta trebuie sa fie temeinic motivata ( altminteri , cererea poate fi respinsa , si , actiunea principala, de asemenea , respinsa , ca nesustinuta).

Paratul nu este obligat sa participe la proces.Daca , insa , ambele parti nu se vor prezenta, fara o justificare, va opera suspendarea , in temeiul lipsei partilor litigante.

Prin urmare, sfatuiti-va sotul sa sustinuta cererea de chemare in judecata , pentru o solutionare cu rapiditate a pricinii.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)