buna ziua .
daca veti lipsi amandoi la termenul de judecata fixat, procesul se va suspenda.
prezenta reclamantului este obligatorie, astfel incat puteti lipsi dvs., dar sotul trebuie sa se prezinte.
In cazul in care v-ati prezenta doar dvs., in calitate de parata, cererea ar putea fi respinsa ca nesustinuta.
Intrucat inteleg ca doriti sa mergeti amandoi cu copilul in prima zi de scoala, cel mai bine ar fi sa depuneti totusi la dosar cereri pentru acordarea unui nou termen de judecata pentru angajare aparator.
Lipsa reclamantului, nejustificata, la un termen de judecata , atrage respingerea cererii de divort ca nesustinuta ( cel care a investit instanta de judecata , in vederea divortului , este obligat sa se prezinte la fiecare infatisare ).
Dumneavoastra, prin intampinare, i-ati raspuns la capete de cerere , v-ati punctat pozitia cu privire la sustinerile din cererea introductiva de instanta.
Asadar, daca doriti ca acest proces sa continue , reclamantul sa se prezinte la termenul de judecata si sa solicite administrarea de probatorii (sarcina probei incumba reclamantului ).
Faptul ca relatia maritala este grav si iremediabil afectata trebuie sa fie , totodata, sustinut de mijloace de probe ( in caz cotrar , actiunea de divort poate fi respinsa ca nefondata ).
Rudele , pana la gradul al treilea inclusiv, pot releva aspecte din relatia dumneavoastra de cuplu.
La un termen de judecata instanta poate constata procesul in stare de amanare, insa aceasta trebuie sa fie temeinic motivata ( altminteri , cererea poate fi respinsa , si , actiunea principala, de asemenea , respinsa , ca nesustinuta).
Paratul nu este obligat sa participe la proces.Daca , insa , ambele parti nu se vor prezenta, fara o justificare, va opera suspendarea , in temeiul lipsei partilor litigante.
Prin urmare, sfatuiti-va sotul sa sustinuta cererea de chemare in judecata , pentru o solutionare cu rapiditate a pricinii.
Succes.