avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate alexa_m

Activitate alexa_m

Răspuns la discuția despre firme radiate
Pe site la onrc .ro apare data radierii, dar nu stiu cand a fost publicata in Monitorul Oficial.
Ar trebui sa merg la Monitor ca sa-mi dea o dovada?
Cum pot gasi monitorul in care apare informatia ca o anumita firma a fost radiata acum cativa ani?
Imi trebuie la Admin.Financiara ca sa demonstrez ca o firma e radiata, in loc sa aiba ei o baza pusa la punct !!!!

Locuiesc intr-un bloc construit prin anii '70
Este intr-o stare destul de proasta, indeosebi balcoanele.
La fiecare etaj placa de beton a balconului s-a deplasat in jos si sta sa cada.
La fiecare ploaie sau vreme umeda incep sa cada bucati din balcon. Mie mi-a cazut o bucata de deasupra chiar in balcon, bine ca nu eram acolo in acel moment. Este chiar periculos!
Administratorul blocului pune mereu un afis la avizier in care avertizeaza locatarii ca balcoanele lor sunt intr-o stare deplorabila si daca se intampla ceva este doar vina lor.Dar el nu face nimic, nu vine cu nici o propunere, arunca vina pe locatari, parca din vina lor s-a stricat fatada blocului.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Este corecta atitudinea administratorului?Trebuie fiecare sa-si repare balconul?
Problema este ca balcoanele sunt deteriorate si deasupra si dedesubt . Eu ce parte ar trebui sa repar?
Nu se poate face un imprumut pentru toti locatarii si sa vina o firma sa ne repare toate balcoanele?Suntem totusi un bloc cu 4 scari de 10 etaje! Pentru ca nu este vorba de reparatii minore,gen lipit, zugravit, ci este nevoie de o intreaga consolidare a balconului pentru ca este deplasata placa de beton si aceasta presupun ca trebuie asigurata cu niste grinzi, din cate imi dau eu seama, nu ma pricep.
Eu stau la etajul 8, cum pot chema pe cineva sa faca reparatii de o asa amploare la acest etaj?
Si daca eu repar la mine, balcoanele de deasupra mea tot reprezinta un pericol.
Unde as putea sa ma interesez si ce demersuri se fac pentru astfel de consolidari?

M-am interesat si nu pot sa-i fac un act de identitate pentru Romania , nici macar cu procura, ci doar in prezenta lui, fiind primul lui act de identitate din Romania.M-am interesat si la evidenta populatiei si la fel mi s-a raspuns.
Si chiar daca sa zicem ca ar veni aici, la ce adresa i se face actul de identitate, pentru ca am inteles ca un minor nu poate locui singur deci nu cred ca i s-ar putea elibera un CI la adresa apartamentului mostenit !
Si de aici alte probleme!
Si nu are dubla cetatenie, o are doar pe cea romana.
El este inca cetatean roman.
Am prezentat actul lui de identitate pe care il are in strainatate.
Si nici nu se pune problema ca el sa vina in Romania, cel putin nu acum, pentru a-si face buletin sau pasaport pentru Romania, el avand carte de identitate si pasaport pentru alta tara.

Raspunsul suna asa
"Incuviintarea solicitata se da de Serviciul Autoritate Tutelara de pe
raza sectorului in care minorul are stabilit domiciliul.
Avand in vedere faptul ca nu ati prezentat o copie xerox a C.I. a
minorului, in conditiile in care acesta a implinit varsta de 14 ani si
trebuia sa i se stabileasca domiciliul, incuviintarea solicitata nu se
poate da.
Pentru a putea raspunde solicitarii dumneavoastra va rugam sa prezentati
o copie xerox de pe cartea de identitate a fiului dvs din care sa reiasa
ca acesta are domiciliul pe raza sectorului
"
Problema este urmatoarea.
In urma divortului, copilul a revenit mamei iar ei locuiesc acum in alta tara.Minorul are acum 15 ani si are document de identitate pentru acea tara unde-si are si domiciliul,impreuna cu mama.
El a primit in Romania un apartament mostenire.
Tatal a primit procura legalizata semnata de minor si de mama ca sa se ocupe de inchirierea apartamentului.
Dupa ce a depus toate actele la primarie, a primit raspuns negativ de acolo pe motiv ca nu a prezentat un document de identitate al copilului.
Dar daca el are domiciliul in strainatate si are un document de identitate eliberat acolo, cum sa-si mai faca aici un alt document?
Eu stiu ca nu poti avea decat un singur domiciliu, ori el il are in strainatate, nu mai poate avea unul in Romania si nici vreun act de identitate din Romania pentru ca el nu mai locuieste aici!
Daca puteti sa-mi spuneti cum se poate rezolva aceasta situatie, ce acte ar trebui?
Pot face o contestatie la raspunsul dat de Autoritatea tutelara?