avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Antoaneta Dolcos

Activitate Antoaneta Dolcos

Discuție Concubinaj
Buna ziua! Mama mea, in urma divortului de tatal nostru, si dupa moartea ulterioara a acestuia traieste de peste 20 de ani cu un barbat, in apartamentul ei proprietate personala. Mentionez ca nu sunt cununati civil sau religios, nu au nici un copil impreuna ,el nu are domiciliul la apartamentul mamei si nu a contribuit vreodata la intretinerea sau modernizarea acestuia. Inrebarea mea este daca, in cazul in care mama ar vrea sa vanda apartamentul, sa faca act de donatie unui copil al ei(suntem 4 frati) sau sa se desparta , el ar putea emite vreo pretentie sau are vreun drept. Va multumesc.
Buna ziua. Sunt profesor titular la un liceu in Bucuresti si pana pe 22 noiembrie sunt in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Pe forumul profesorilor cineva mi-a spus ca exista in Contractul colectiv unic de munca legea nr 62, al. 1 care spune ca mama poate beneficia de concediu fara plata dupa acest concediu legal de ingrijire.eu as vrea sa mai stau un an acasa in concediu fara plata, dar secretara de la scoala mi-a zis ca nu se poate. Vroiam sa stiu daca legea e in vigoare si daca se aplica si in invatamant. Va multumesc mult