avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Activitate MAIDD

Activitate MAIDD

Discuție NOUL COD PENAL
Exista vreo prevedere in NCP prin care din cauza suprapopularii penitenciarelor sa existe pentru unele cazuri eliberari premature?
Răspuns la discuția NOUL COD PENAL
Multumesc.
Discuție NOUL COD PENAL
Noul cod penal intra in vigoare odata cu noul cod civil?
Familia victimei doreste sa depuna marturie, au vrut si la primul proces dar inculpatul nu a dorit. Ar putea schimba cu ceva durata pedepsei marturia familiei avand in vedere ca initial nu se cunostea ca victima era ft. violenta.
omor din culpa dar la momentul respectiv au fost martori ce nu au depus marturie referitor la caracterul victimei dar care acum doresc sa depuna marturie.
este destul de departe de varsta de 60 de ani a implinit de curand 30. Se poate redeschide cazul?
a fost condamnat la 22 ani si eliberarea conditionata ar fi dupa ultimele calcule la 16 ani si sase luni.Are doi ani lucrati.
Discuție NOUL COD PENAL
Buna seara, va rog sa mi spuneti ce s ar putea face pentru o persoana care a fost inchisa pentru crima, a executat 11 ani din pedeapsa, a lucrat si nu a avut abateri disciplinare. Noul cod penal prevede ceva despre o posibila eliberare conditionata?
Va multumesc.
Mostenirea este reprezentata de un apartament care a fost trecut pe numele celor doi defuncti sot-sotie.
Nu au avut copii.
Sotul a decedat in urma cu 10 ani - nu s-a realizat succesiune dupa decesul lui.
Sotia ar avea ca rude niste veri de gradul II.
Sotul are ca rude un frate- care nu are copii si 4 nepoti (copii ai fratilor decedati ai acestuia).
Doi dintre acesti nepoti au avut grija atat de sot in timpul spitalizari acestuia si mai tarziu de sotie (ajutand la curatenie, deplasari la medici, cumparaturi) si mai tarziu spitalizari repetate si inmormantare.
Nu exista testament, doar o hartie in care defuncta solicita ca acea casa sa ramana celor doi nepoti- hartie care nu este autentificata la notariata dar cu semnaturile unor martori ca s-a realizat in prezenta lor- ce trebuie facut mai departe?
Am primit raspunsuri diferite din cauza aceasta avem nevoie de un pic de ajutor, va multumesc pentru timpul acordat.
Sunt angajata la stat pe un post care nu necesita studii superioare dar fiindca am terminat cursurile unei facultati anul trecut am rugat pe baza adeverintei sa imi fie trecut in cartea de munca finalizarea cursurilor, dar raspunsul primit a fost ca pana la eliberarea in original a diplomei de licenta nu se poate trece in cartea de munca si chiar si dupa avand in vedere ca postul pe care il ocup nu necesita studii superioare nu se stie daca va fi recunoscuta.
Intrebarea mea este chiar nu trebuie sa imi fie recunoscuta diploma pentru ca postul nu cere studii superioare?