alina_87 a scris:
Buna! Am si eu o intrebare pe care am gresit-o si nu inteleg raspunsul.E vorba de 94 de la G2. In cazul in care se efectueaza reconstituirea faptei in prezenta inculpatului arestat in alta cauza,lipsa aparatorului poate fi invocata la primul termen de judecata cu procedura completa. Eu stiam ca daca inculpatul e prezent poate invoca in cursul efectuarii actului,iar daca lipseste la primul termen de judecata cu procedura completa.
Eu imi amintesc ca ceea ce ai zis tu e valabil in cursul judecatii. Pt actele indeplinite in cursul UP nulitatea relativa poate fi invocata cel mai tarziu la primul termen de judecata cu procedura completa.
SRY! Am spus o prostie :">
E vb de nulit absoluta, care poate fi invocata oricand, deci inclusiv la primul termen cu proc completa.
Executron a scris:
darainvincible a scris:
Pai nu scrie nicaieri ca instanta i-a si admis inculpatului procedura simplificata. La varianta A spune asta, dar nu e corecta pt ca poate administra asa cum ai spus si tu inscrisuri in circumstantiere, B-ul e vrajeala, C-ul e corect in cazul in care nu se trece la judecarea prin procedura simplificata (judeca obisnuit).
Eu m-am gandit ca procedura simplificata vine in contradictie cu principiul aflarii adevarului si instanta in orice situatie poate administra ce probe doreste... Principiul aflarii adevarului va prevala intotdeauna fiind la baza unui proces penal just... Daca se va dovedi ca vinovatul spunea adevarul, ca a savarsit el infractiunea, atunci instanta ii va acorda beneficiul reducerii limitelor de pedeapsa...
Eu cred ca nu asta e ideea pentru ca din coroborarea alin. 2 si 3 de la art. 320 indice 1 Cpp, daca i-a admis cererea de judecare in procedura simplificata, fapta si vinovatia se retin doar in baza probelor administrate in timpul urmaririi penale si insusite de inculpatul. Daca vrei sa aplici principiul aflarii adevarului nu ii mai admiti cererea de judecare pe art. 320 indice 1 si mergi pe procedura obisnuita, putand administra ce alte probe crezi de cuviinta. Cred ca A nu e corecta tocmai pentru ca se pot administra inscrisuri in circumstamtiere, precum se poate dispune si efectuarea unui referat de evaluare (care poate fi bineinteles dispus si in cazul majorilor si e foarte folosit in ultimul timp), iar inscrisurile sunt tot probe. Prin urmare, mai administreaza probe, si anume inscrisuri in circumstantiere, iar fata de obiectul probei prevazut in art. 63 alin.1Cpp, inscrisurile administrate pentru individualizare in aprecierea criteriilor de la art. 72 Cpen sunt probe.
Grila spunea "retinand doar aceste elemente".