avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Cristian

Activitate Bogdan Cristian

Răspuns la discuția va rog
daca au certificat de mostenitor sunt proprietari teoretic asa ca pot dispune de proprietatea lor si pot incheia un contract de vanzare cumparare. Spune la cadastru ca au certificat de mostenitor si sunt proprietari si demareaza intocmirea documentatiei cadastrale.
Răspuns la discuția va rog
In ziua de azi bine ar fi cand faci asemenea achizitii sa verifici exact daca ce a-i cumparat exista in dimensiunea sa si daca vanzatorul este cu adevarat proprietar.

O chitanta de mana poti folosi cand cumperi un bax cu bere dar nu un teren si o casa.

Recomandarea mea este sa verifici la Primarie exact ce imobile a-i cumparat, daca acestea au cadastru, si sa compari suprafetele si delimitarile precum si vecinii(foarte important). Totodata fa rost de toate actele de proprietate care exista si de care a-i cunostinta(titluri, mosteniri, pv de punere in posesie, etc), ia proprietarul de manuta si da fuga la un notar <intelegator> care te va consilia cu privire la tipul de contract si clauzele acestuia.

foarte important > de ce proprietarul nu poate sa faca dovada proprietatii? bine ar fi sa ai raspunsul, restul nu e chiar asa de complicat, intrucat mergeti pe intelegere incredere sau orice altceva dar fi cu ochii in patru cand dai bani din buzunar si cui.

SUCCES!#-
O notificare cu un termen rezonabil sa zicem 2 luni, iar daca nu-l respecta se adreseaza instantei direct sau trece la debransarea efectiva?

Consideri ca pentru a arata buna intentie este necesar demersul in instanta si ulterior in baza unei hotarari judecatoresti sa treaca la debransare sau sa execute debransarea si atunci poate fi chemat in judecata sau reclamat putand sa se apere doar cu notificarea prealabila?

Multumesc pentru sfat.
Imobil de 6 camere construit in anul 1950 deservit de o fosa septica si un sistem de canalizare a fost vindut partial(respectiv 3 camere) in anul 1980, efectuandu-se delimitarea proprietatii. In prezent in imobilul vandut locuieste o familie care foloseste utilitatile vechi iar in celelalte 3 camere locuiesc mostenitorii vanzatorului.care de altfel se folosesc de aceleasi utilitati fosa septica si racordul la apa fiind amplasate efectiv pe proprietatea acestora.

Contractul de vanzare-cumparare este un contract vechi si simplu si nu face referire la utilitati sau modul de separare a acestora.

Acceptarea mostenirii nu a facut referiri la aceste aspecte

Imobilul fiind o casa in oras poate beneficia de racord la canalizarea publica iar mostenitorii doresc sa renunte la fosa septica pe care o vor desfiinta. Racordul la reteaua de apa parcurge partea lor de casa si a afectat un perete provocand igrasie.

Aceasta stare de fapt dureaza de foarte multi ani iar proprietarii terenului unde se afla utilitatile doresc ca ceilalti proprietari sa nu se mai foloseasca de acestea si sa-si amenajeze altele pe terenul lor.

Intrebarea se pune daca proprietarii(mostenitorii) partii de imobil unde se afla atat fosa septica cat si racordul la reteaua de apa pot oricand in calitate de proprietari sa dispuna de dreptul lor ca aceste utilitati care deservesc si vecinii din cealalta parte de imobil sa fie sistate.

Daca da, este nevoie de o notificare prealabila si ulterior de sesizarea instantei iar daca nu de ce

Va multumesc.