avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog

am cumpart o parte dintr-un teren si o casa cu chitanta de mana. acum vrem sa cumparam restul terenului. ce act notarial se poate face acum? actul de vanzare cumparare nu se poate face pentru ca nu avem actele necesare mai exact titlul de proprietate. pana luam titlul de proprietate mai dureaza
Cel mai recent răspuns: popescu 07 , utilizator 23:02, 28 August 2010
In ziua de azi bine ar fi cand faci asemenea achizitii sa verifici exact daca ce a-i cumparat exista in dimensiunea sa si daca vanzatorul este cu adevarat proprietar.

O chitanta de mana poti folosi cand cumperi un bax cu bere dar nu un teren si o casa.

Recomandarea mea este sa verifici la Primarie exact ce imobile a-i cumparat, daca acestea au cadastru, si sa compari suprafetele si delimitarile precum si vecinii(foarte important). Totodata fa rost de toate actele de proprietate care exista si de care a-i cunostinta(titluri, mosteniri, pv de punere in posesie, etc), ia proprietarul de manuta si da fuga la un notar <intelegator> care te va consilia cu privire la tipul de contract si clauzele acestuia.

foarte important > de ce proprietarul nu poate sa faca dovada proprietatii? bine ar fi sa ai raspunsul, restul nu e chiar asa de complicat, intrucat mergeti pe intelegere incredere sau orice altceva dar fi cu ochii in patru cand dai bani din buzunar si cui.

SUCCES!#-
multumesc de raspuns am fost la primarie suprafetele sunt aproximativ cele care sunt trecute in certificatul de mostenitor, vecinii recunosc, am facut cerere pentru proces verbal de punere in posesie, dar ei nu au titlul de proprietate deci nu au cadastru, au doar certificat de mostenitor incheiat in baza legii18/91 anexa3. greseala au facut-o acum 10 ani parintii iar eu acum alerg sa fac totul in regula numai ca nu prea stiu cum sa incep. la cadastru imi trebui titlul de proprietate. ce sa fac?
daca au certificat de mostenitor sunt proprietari teoretic asa ca pot dispune de proprietatea lor si pot incheia un contract de vanzare cumparare. Spune la cadastru ca au certificat de mostenitor si sunt proprietari si demareaza intocmirea documentatiei cadastrale.
va multumesc voi merge la cadastru si poate rezolv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua popescu 07 popescu 07 va rog spuneti-mi si mie cum sa verific daca o primarie a depus documentatia de obtinere a unui titlu de proprietate? eu nu sunt beneficiarul eu am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate anaig anaig Buna ziua! Ce trebuie sa fac daca suprafata de teren din titlul de proprietate nu coincide cu suprafata de teren din adeverinta de punere in posesie? Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Chelba Elena Chelba Elena va rog sa ma invete si pe mine cineva care ar fi calea cea mai simpla in urmatoarea problema. am cumparat un teren si casa acum un an am facut un antecontract ... (vezi toată discuția)