avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Radi

Activitate Marius Radi

Doresc sa ma angajez consilier juridic in cadrul unei institutii de stat (functionar public). Posed teren agricol arabil, pentru care primesc subventie de la stat. Ma aflu in incompatibilitate/conflict de interese in aceasta situatie? Ce se intelege prin:
alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.
Multumesc anticipat!
Care sunt modalitatile de achizitionare a unui tractor?
Mentionez ca sunt persoana fizica si detin cateva hectare de teren agricol si 500 ovine. Doresc sa elimin varianta imprumutui bancar. Exista si variante de ajutor de la stat?
Multumesc anticipat!
Buna seara.
Cu permisiunea dvs., as dori sa va abordez cu privire la urmatoarele aspecte.
Mentionez de la inceput ca, nu am mai profesat in domeniul juridic, desi am absolvit facultatea de drept in anul 2007.
Am oportunitatea de a ma angaja consilier juridic stagiar, cu jumatate de norma in cadrul unei institutii de stat. Dar, obiectivul meu este de a deveni avocat. Intrebarile mele sunt: imi este recunoscuta stagiatura la sfarsitul celor doi ani de exercitare a profesiei cu jumatate de norma?
Ma pot inscrie in Colegiul Juristilor exercitand profesia de consilier juridic cu jumatate de norma, respectiv la examenul de definitivat in profesia de consilier juridic?
Ma pot inscrie la examenul de admitere in avocatura la terminarea stagiaturii profesiei de consilier juridic?
Am mostenire 100 ha teren arabil. Vreau sa imi infiintez o asociatie familiala cu profil agricol, respectiv un bussines. In acelasi timp, vreau sa fiu angajat si la stat in functia de consilier juridic. Intru in incompatibilitate sau nu cu legea consilierului juridic?