e de ajuns o declaratie notariala, desi nu el este tatal natural al copilului? fara alte teste?
sau probe?
si ce ar trebui sa faca ca sa declare ca e copilul lui? tre sa faca teste?
sau e de ajuns o declaratie?
dar fara ca sotul sa adopte fetita, nu poate fi trecut in acte?
in cazul in care pe certificatul de nastere al unui copil nascut inafara casatoriei e, la rubrica tatalui este liniuta, ce se poate face in cazul in care ma casatoresc cu un alt barbat, altul decat tatal natural al copilul, si vreau sa-l trec la rubrica tatalui.
se poate face acest lucru? sau e posibila o adoptie de catre sot ? si ce ar insemna asta din punct de vedere al legii, pt mine?
pierd din drepturi asupra copilului?
am si eu o problema asemanatoare, numai ca la numele tatalui este linie. eu ce pot face? daca ma casatoresc, pot schimba certificatul de nastere al fetitei, astfel incat , la rubrica tatalui sa apara sotul?
va multumesc
si in cazul acesta eu ce pot face.. se poate deschide proces chiar daca eu nu sunt de acord?
eu vreau sa-l tin la distanta cu orice pret.. pt ca nu este un om cu care sa ma pot intelege . am incercat cu vorba buna sa ma inteleg.. dar are multe cunostinte care ii umplu capul cu tot felul de vorbe si el le crede si vine sa ma acuze tot timpul de cate ceva.
mai am o intrebare.. daca eu ma casatoresc cu alta persoana, si acea persoana este de acord, pot trece fata pe numele sotului? ii pot face un alt certificat de nastere? daca da, ce drepturi are sotul asupre fetei si ce drepturi am eu? drepturile mele raman aceleasi?
si se poate face ceva.. ca i-am zis de multe ori ca voi afce asta si a zis ca pot sa fac ce vreau.. ca el intotdeauna a scapat de politie, si toate forurile ca are relatii si scapa de proces si nu pot sa-i fac nimic daca ma duc la politie
buna ziua, numele meu este alyna. ama vut o relatie cu un barbat acu 4 ani iar din aceasta relatie a rezultat o fetita de 3 ani jumatate.
fetita este pe numele meu, la tata este linie. eu cu tatal fetei nu mai sunt , intre noi nu mai este nici o legatura, dar el a inceput inca de la nasterea ei cu tot felul de vorbe, amenintari... si tot tacamul. im momentul in care refuz sa-l las sa stea de vb cu fetita sau sa o vada incepe sa ma ameninte "ca ma face de nu mai ies din casa", "ca imi nenoroceste rudele", ma deranjeaza cu telefoane, mesaje, si tot felul de cuvinte jignitoare, imi zice ca nu am grija de fetita, ca de ce plange ca nu vrea la mine el nu a petrecut mult timp in preajma ei, nu o cunoaste foarte bine, am incercat sa-i explic ca ea este foarte atasata de bunicii ei, si ca vorbele pe acre ea le zica cum ca " nu vrea sa stea cu mine" sunt vorbe cunoscute de mine.. ca le spune si de fata cu mine.
intrebarea mea este: ce pot afce ca sa se linisteasca aceasta persoana.. are vreun drept asupra copilului? pot obtine un ordin de restrictie impotriva sa daca prezint toate mesajele lasate de el, sau daca inregistrez convorbirile cu el?
va multumesc